2.9 C
Belgrade

Položeni venci na spomen – obeležje u Tašmajdanskom parku

Gradski menadžer Miroslav Čučković položio je danas venac u Tašmajdanskom parku na spomen-obeležje Milici Rakić i nevino stradaloj deci tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

On je podsetio da je NATO agresor 78 dana uništavao Srbiju, a da je Beograd bio meta svake noći.

– U tom zločinačkom pohodu stradalo je 79 dece i oni su opomena za ceo svet, a najvažnije poruke danas sa ovog mesta jesu one koje i predsednik Aleksandar Vučić uvek ističe, a to su mir, stabilnost, želja za napretkom i spokojno detinjstvo za svako dete. Ovo mesto je simbol stradanja najnevinijih žrtava u modernoj evropskoj i svetskoj istoriji. Pošta stradalima se odaje i u svim beogradskim opštinama, a u salama sportskih centara u opštinama imaćemo i projekcije filmova. Sećamo se 78 najgorih dana u poslednjoj dekadi 20. veka, kada je stradalo 2.500 vojnika, policajaca i civila. Sećamo se i dela naših živih heroja sa Košara, Paštrika i drugih mesta. Sve to činimo sa željom da i u današnjim međunarodnim okolnostima, kada je mir najskuplja reč na celoj planeti, prevlada razum – istakao je Miroslav Čučković.

U ime Vlade Republike Srbije venac je položio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, a poštu nevino stradaloj deci u NATO agresiji odali su i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, predstavnici SUBNOR-a Srbije, kompanije „Novosti”, kao i ostalih udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

beogradski.rs / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °