19.2 C
Belgrade

Položeni venci na spomen obeležju u Malom Požarevcu

Povodom sećanja na rodoljube koji su od strane okupatora streljani 26. maja 1943.godine u Malom Požarevcu, predstavnici tri gradske opštine Sopot, Mladenovac i Grocka položili su vence na spomen obeležje. Zarobljenici iz logora na Banjici, koji su tu dovedeni i streljani, većinom su poticali sa ovih prostora – Gročanskog, Mladenovačkog i Kosmajskog sreza.

Svake godine, predstavnici tri opštine Grocke, Mladenovca i Sopota, kao i građani, članovi gradske i opštinskih delegacija SUBNOR-a odaju počast palim rodoljubima.

Domaćin ove godine bila je gradska opština Sopot, ispred koje su venac položili predsednik Živorad Milosavljević i zamenik predsednika Vladan Lukić.

Komemoraciji su takođe prisustvovali i vence položili delegacije gradskih opština Grocka i Mladenovac, delegacija SUBNOR-a Beograd na čelu sa Borom Ercegovcem, delegacije UBNOR-a Sopot, Mladenovac, Grocka i Barajevo, predstavnici mesne zajednice Mali Požarevac, kao i predstavnici opštinskih odbora Socijalističke partije Srbije Sopota, Mladenovaca i Grocke.

Venac je na spomen obeležje položila delegacija UBNOR-a Herceg Novi na čijem je čelu Milan Vujagić.

Komemoraciji su prisustvovali i učenici osnovne škole „Milorad Mića Marković“ iz Malog Požarevca, koji su položili cveće na spomen obeležje.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
18.9 ° C
19.6 °
16.9 °
82 %
1.5kmh
75 %
Нед
20 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °