11.4 C
Belgrade

Poseta Bagel Bejgl pekari na Paliluli koja promoviše različitost i solidarnost

Predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović posetio je danas Bagel Bejgl pekaru svetski poznatog peciva na Paliluli, u Knez Danilovoj ulici, koja je nastala u cilju podrške borbi protiv trgovine ljudima i kao mesto za ljude koji se bore za pravedno društvo ravnopravnih i promovišu različitost i solidarnost.

Poseti su, uz predsednika opštine, prisustvovali pomoćnik predsednika Marko Perović, članica Veća opštine Maja Žmukić i šefica Kancelarije za mlade Palilula Natalija Ristić.

Poseta je organizovana povodom početka novembra – meseca u kojem se obeležavaju mnogobrojni datumi koji se tiču rodne ravnopravnosti, borbe protiv nasilja nad ženama, afirmacije tolerancije i ljudskih prava.

Predsednik opštine Palilula je istakao važnost projekata koji promovišu različitost i solidarnost i usmereni su protiv svih vidova diskriminacije. Sa direktorkom Bejgl pekare i zaposlenima razgovarao je o potencijalnim vidovima saradnje, pružanju pomoći njihovim programima, koji rešavaju važne probleme društva i rade na njegovom unapređenju.

Bagel Bejgl pekaru je osnovala NVO Atina koja se od 2003. godine zalaže za prava žrtava trgovine ljudima i drugih vidova iskorišćavanja, sa ciljem da unapredi održivost svojih programa. Ova organizacija, u čijem je vlasništvu pekara, angažovana je na programima sveobuhvatnog socijalnog uključivanja žrtava trgovine ljudima i drugih vidova eksploatacije.

Pored pružanja direktne pomoći žrtvama, kao posebnu programsku celinu NVO Atina organizuje treninge i edukacije za profesionalce iz različitih oblasti, kako bi se osnažile institucije i organizacije za pružanje adekvatne podrške identifikovanim žrtvama trgovine ljudima.

Bagel Bejgl pekara pored peciva ima sokove i ostala bezalkoholna pića, koja spremaju korisnice programa ove organizacije.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
clear sky
11.4 ° C
11.9 °
9.7 °
62 %
5.1kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
12 °
Нед
17 °