19.6 C
Belgrade

Postavljeni solarni paneli na objekat fudbalskog kluba ”Skela”

Na objekat fudbalskog kluba ”Skela”postavljeni su solarni paneli, čime će biti rešen problem električne energije. Fudbalski klub posetio je predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković sa saradnicima.

Član Veća opštine Obrenovac Miloš Stanković istakao je, da se već godinama unazad, na celoj teritoriji opštine Obrenovac radi na razvoju sportske infrastrukture.

– Fudbalski klub ”Skela” iskazao je potrebu za solarnim panelima. Komisija za sport i Gradska opština Obrenovac prepoznali su, da će ova investicija doneti boljitak ovom klubu. Deo objekta moći će da ugreju na gas, dok će drugi deo objekta električnu energiju dobijati iz solarnih panela. Ovo je osnovni uslov za funkcionisanje klubskih kancelarija, kao i dalji razvoj fudbalskog kluba – neveo je Stanković i podsetio da Gradska opština Obrenovac fudbalskom klubu ”Skela” pomaže i kroz druge aktuelne programe namenjene razvoju sporta.

On je dodao, da će od marta u okviru fudbalskog kluba ”Skela” biti revitalizovana škola fudbala.

Iz Saveta mesne zajednice Skela kažu da se sve više meštana okreću obnovljivim izvorima energije.

– Ovo je velika akcija u našoj opštini, ima puno zainteresovanih u našem selu. Posle ove akcije, siurno je da će ih biti još više. Radujem se svakoj pomoći, posebno pomoći usmerenoj na amaterski sport – rekao je odbornik Skupštine opštine Obrenovac Milan Stojić.

Takođe, u fudbalskom klubu ”Skela” očekuju, da će bolji uslovi uticati na uključivanje većeg broja dece u klub.

– Pre nekoliko godina ovamo su bili goli zidovi. Počeli smo obnavljanje kluba uz pomoć Komisije za sport, opštine i meštana, a paneli će puno značiti – naglasio je predsednik fudbalskog kluba ”Skela” Miloš Dragojlović.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °