4.4 C
Belgrade

Potpisan Memorandum o razumevanju između Dubaija i Beograda

Gradonačelnik Aleksandar Šapić potpisao je danas s generalnim sekretarom Izvršnog veća Dubaija Abdulom Mohamedom el Bastijem Memorandum o razumevanju između Grada Dubaija i Grada Beograda.

Grad Dubai i Grad Beograd ujedinjeni su bogatim nasleđem i savremenim trendovima u kulturnoj saradnji kao i jakim, zajedničkim ekonomskim interesima. Bliska saradnja između ova dva grada i intenzivna razmena iskustava i primera dobre prakse mogu predstavljati važne razvojne impulse za gradove. Stoga, Emirat Dubaija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Grad Beograd, prestonica Republike Srbije, imaju za cilj kontinuirano promovisanje i razvoj saradnje i razmene.

„Dubai i Beograd promovišu razmenu informacija, znanja i iskustva u oblastima od zajedničkog interesovanja. Memorandumom o razumevanju gradovi izražavaju svoju želju i spremnost da u budućnosti intenzivno sarađuju u sledećim oblastima: pametni gradovi, razvoj grada i urbanizam, stanovanje, zdravstvena zaštita i starost, otvoreni podaci, kultura i kulturno nasleđe, privreda, poljoprivreda i turizam, kao i sport. Planirana je implementacija saradnje u ovim oblastima u narednih pet godina”, istaknuto je u Memorandumu.

Potpisivanju su prisustvovali predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenica gradonačelnika Vesna Vidović i drugi predstavnici Grada Beograda. 

beogradski.rs / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
broken clouds
4.4 ° C
5.2 °
3.8 °
67 %
5.1kmh
75 %
Сре
4 °
Чет
10 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
3 °