2.9 C
Belgrade

Potpisan sporazum Grada Beograda i Nacionalne službe za zapošljavanje

Gradski sekretar za privredu Nikola Kožović potpisao je danas sa direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale za grad Beograd Kenanom Hajdarevićem Sporazum o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa ili mera aktivne politike zapošljavanja za 2023. godinu, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Potpisivanju je prisustvovao i Igor Mušić, član Gradskog veća i predsednik Saveta za zapošljavanje Grada Beograda.

Grad Beograd već dugi niz godina donosi lokalni akcioni plan zapošljavanja na godišnjem nivou, kojim su predviđene sve mere i aktivnosti koje će se sprovoditi u cilju podsticaja zapošljavanja.

Ove godine u Akcionom planu za zapošljavanje Sekretarijat za privredu opredelio se za finansiranje mera i aktivnosti u cilju podrške samozapošljavanju, u skladu sa postavljenim prioritetom i ciljevima, kao i dostupnim finansijskim sredstvima.

U saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje – Filijala za grad Beograd, nakon potpisivanja sporazuma raspisaće se javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2023. godini.

– Ove godine, uz pomoć subvencija Grada i Republike, osnovaće se više od pedeset novih startap privrednih subjekata. Na ovaj način, više od 50 nezaposlenih dobiće posao. Grad Beograd učestvuje sa 51 odsto sredstava, a Nacionalna služba za zapošljavanje sa 49 odsto – izjavio je Nikola Kožović.

Igor Mušić je dodao da je važno naglasiti kako je ovo samo inicijalna pomoć, te da privredni subjekti mogu učestvovati i na drugim konkursima koje Grad raspisuje u cilju dalje podrške njihovog razvoja.

Kenan Hajdarević precizirao je da će subvencije u okviru javnog poziva iznositi do 300 hiljada dinara, odnosno 330 hiljada dinara za osobe sa invaliditetom, te je pozvao nezaposlene da se osmele i prijave kako bi otpočeli sopstveni biznis uz podršku Grada i Republike.

beogradski.rs / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
2.6 ° C
2.8 °
2.4 °
96 %
1.5kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °