19.2 C
Belgrade

Potpisan Ugovor o sufinansiranju projekta za zamenu kotlarnica u vrtićima na Savskom vencu

Ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović i zamenik gradonačelnika Goran Vesić danas su potpisali ugovor o sufinansiranju projekta za zamenu kotlarnica. Potpisivanju ugovora je prisustvovao i predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović sa predsednicima beogradskih opština, a tom prilikom je istakao važnost ovakvog projekta koji utiče na čistiji vazduh i zdraviju životnu sredinu.

Ministarstvo zaštite životne sredine podržaće realizaciju šest ekoloških projekata u Gradu Beogradu, važnih za unapređenje kvaliteta vazduha u prestonici, izjavila je danas ministarka Irena Vujović i objasnila da projekti podrazumevaju zamenu kotlarnica za grejanje u dva vrtića na Savskom vencu, Sportskom centru Voždovac, osnovnoj školi i domaćinstvima na teritoriji opštine Zvezdara, zgradi opštine Rakovica i drugim objektima u nadležnosti lokalne samouprave. 

-Izrazio bih zahvalnost Ministarstvu za zaštitu životne sredine i Gradu Beogradu na sredstvima koja su izdvojena za Savski venac na ovom konkursu. Opština Savski venac je konkurisala sa dva projekta, pre svega za zamenu kotlova u dva vrtića odnosno da grejanje u ovim institucijama pređe na ekološki prihvatljive energente – izjavio je predsednik Miloš Vidović i dodao da je opština posebnu pažnju u proteklom periodu posvetila najmlađima, ulaganjem u obnovu škola i vrtića. Izdvojio bih da smo na našu inicijativu, a u saradnji sa nadležnim organizacijama, veoma uspešno rešili višedecenijski problem grejanja u osnovnim školama „Vojvoda Mišić“ i „Stefan Nemanja“ koje su dobile gas i centralno grejanje Takođe, dosta novih sadnica u proteklom periodu je zasađeno na Savskom vencu, a konkurisali smo i za pošumljavanje čime pokazujemo ogroman trud koji ulažemo u nastavak borbe za još bolju zaštitu životne sredine – zaključio je Vidović.

beogradski.rs
 

Najnovije

Belgrade
broken clouds
18.9 ° C
19.6 °
16.9 °
82 %
1.5kmh
75 %
Нед
20 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °