6.8 C
Belgrade

Potpisan ugovor sa Ministarstvom omladine i sporta

Gradska opština Vračar potpisala je, danas, sa Ministarstvom omladine i sporta Ugovor o realizaciji projekta „Meta znanje za budućnost“ sa kojim je Kancelarija za mlade opštine Vračar učestvovala na „Javnom konkursu za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou“.

U ime Gradske opštine Vračar Ugovor sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem  potpisao je predsednik Gradske opštine Vračar akademik prof. dr Milan A. Nedeljković, a svečanosti potpisivanja ugovora  prisustvovali su: pomoćnik predsednika Opštine Marko Nikić i koordinator Kancelarije za mlade Gradske opštine Vračar Bogdan Ristić.

Ministar Vanja Udovičić je na današnjoj svečanosti potpisao ugovore sa predstavnicima 38 jedinica lokalnih samouprava u Srbiji, kojima je dodeljeno više od 128 miliona dinara za podršku u oblasti omladine i sporta.

Okupljene je pozdravio ministar Vanja Udovičić koji je naglasio važnost saradnje Vlade Republike Srbije i lokalnih samouprava u realizaciji projekata iz oblasti omladine i sporta.

„Cilj pomoći i partnerskog odnosa sa lokalnim samoupravama i gradovima jeste da omogućimo da deca, mladi i svi građani imaju kvalitetnije i bolje uslove života. Kroz ovakve programe i projekte želimo da podstaknemo lokalne samouprave da prate trendove razvijanja evropskih lokalnih samouprava i gradova, i da doprinesu novim sadržajima na lokalu. Na taj način se poboljšavaju turistički kapaciteti, omogućava mladima da u svojoj lokalnoj zajednici lakše dođu do zaposlenja, lakše osnuju kompanije i steknu prve i najznačajnije korake kada je reč o zapošljavanju. Takođe podstičemo lokalne samouprave i da šire sportsku infrastrukturu, koja bi bila dostupna svim građanima da se besplatno bave fizičkim aktivnostima. Istovremeno kroz ove projekte jačamo kapacitete koji se tiču i obrazovnog sistema, prvenstveno mislim na fiskulturne sale, dvorišta ili sportskih terena u okviru škola. Želimo da omogućimo našoj deci najkvalitetnije i najbolje uslove za provođenje slobodnog vremena na teritoriji svoje lokalne samouprave“, izjavio je ministar Vanja Udovičić nakon ceremonije potipisavanja ugovora.

Gradska opština Vračar kroz Kancelariju za mlade sistematski vodi brigu o mladima na našoj opštini. Projektom ,,Meta znanje za budućnost“ pratimo savremene trendove i potrebe mladih, te ćemo tako u okviru KZM-a dobiti novi prostor opremljen računarima i grafičkim tablama, gde će mladi sa Vračara moći da stvaraju i kreiraju nove ideje i sadržaje za meta univerzum.

Projekat koji će biti realizovan na Vračaru je višeslojan, pa uključuje i niz edukacija i panel diskusija na temu  kreativnih industrija i digitalnog preduzetništva sa završnim „Festivalom kreativnih industrija“ koji će po prvi put biti organizovan na Vračaru.

Partner na projektu je UK „Božidarac“ i biće realizovan ove jeseni na Vračaru.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °