3.1 C
Belgrade

Potpisani ugovori o dodeli pomoći u građevinskom materijalu za porodice izbeglica i interno raseljenih lica

Sekretarijat za socijalnu zaštitu Grada Beograda, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, sprovodi projekte koji imaju za cilj rešavanje stambenog pitanja izbeglica i interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu na teritoriji grada Beograda. 

– Sekretarijat za socijalnu zaštitu je samo u ovoj godini raspisao četiri javna poziva za rešavanje stambenog pitanja za 20 porodica izbeglica i interno raseljenih lica kojima će biti obezbeđen krov nad glavom i unapređeni uslovi stanovanja. Danas potpisujemo ugovore o dodeli pomoći u građevinskom materijalu s porodicama kojima je potrebna pomoć za završetak sopstvenog neuslovnog stambenog objekta, ali i sa korisnicima kojima je Sekretarijat za socijalnu zaštitu prošle godine otkupio seoske kuće sa okućnicama. Njima se dodeljuje dodatna pomoć u građevinskom materijalu kojim mogu da adaptiraju predmetne seoske kuće – izjavila je sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić. 

U proteklom periodu posredstvom Grada Beograda iz populacije izbeglica stambeno su zbrinute 1.422 porodice i 300 porodica interno raseljenih lica. Završetak isporuke građevinskog materijala se očekuje u narednih mesec dana. 

– Ukupna vrednost danas potpisana 24 ugovora je oko 6,7 miliona dinara. Potpisivanjem ovih pojedinačnih ugovora o dodeli pomoći 24 porodice će trajno rešiti svoje stambeno pitanje – naglasila je Čamagićeva. 

Duško Novković, izbeglica iz Bosanskog Petrovca, istakao je da mu mnogo znači pomoć u materijalu.

– Pomoć mi znači kako bih završio kuću i postavio krov posle svega što smo prošli otkada smo izbegli. Drago mi je što neko misli i na potrebe nas i zahvaljujem Gradu Beogradu i Sekretarijatu za socijalnu zaštitu – izjavio je Novković. 

Grad Beograd i Sekretarijat za socijalnu zaštitu će i ubuduće nastaviti da pomažu ovim kategorijama s obzirom na to da je procenjeno da na teritoriji glavnog grada ima nekoliko hiljada lica koji nisu rešili svoje stambeno pitanje, zaključila je sekretarka Aleksandra Čamagić.

U narednih mesec dana potpisaće se još 46 ugovora s korisnicima o dodeli pomoći u vidu stolarije za završetak sopstvenih neuslovnih stambenih objekata, kao i adaptaciju otkupljenih seoskih kuća.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
3.1 ° C
3.8 °
1.7 °
70 %
3.6kmh
0 %
Сре
3 °
Чет
10 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
3 °