14.8 C
Belgrade

Potpisani ugovori o dodeli sredstava za energetsku sanaciju objekata

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević danas je potpisao ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova sa 68 građana. Za ovu namenu GO Lazarevac je po prvi put, u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, izdvojila 10 miliona dinara.

Ovo je prva godina u kojoj opština Lazarevac izdvojila sredstava za oblast unapređenja energetske sanacije objekata. U skladu sa ugovorima, a u zavisnosti od vrste mere za koju su građani konkurisali dobijaju sredstva u maksimalnom iznosu do 50 procenata vrednosti ukupne investicije.

„Učinićemo sve da u skladu sa mogućnostima budžeta za narednu godinu opredeljeni iznos za mere energetske sanacije bude i znatno veći. Korisnicima sredstava i ovom prilikom čestitam i želim im da im se uložena sredstva u energetsku efikasnost objekata kroz uštedu energije u najkraćem roku vrate” rekao je Stević.

Javni poziv na teritoriji GO Lazarevac iz sedam različitih mera: zamene stolarije, termičke izolacije objekata, instalacija kotlova na gas i biomasu, zamena postojeće cevne mreže i radijatora i nabavka i ugradnji toplotnih pumpi za građane je raspisan 11. jula. Opština Lazarevac jedna je od prvih na teritoriji Srbije koja je čitav postupak, do potpisivanja Ugovora sa građanima uspela do ovog trenutka da privede kraju, dok je javni konkurs za osmu meru nabavka i ugradnja solarnih kolektora još uvek u toku.

beogradski.rs / GO Lazarevac

Najnovije

Belgrade
clear sky
14.8 ° C
15.2 °
14.1 °
55 %
5.1kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
12 °
Нед
17 °