19.5 C
Belgrade

Potpisani ugovori sa 20 najuspešnijih sportskih organizacija

Vršilac dužnosti sekretara za sport i omladinu Nikola Penić potpisao je danas ugovore sa 20 sportskih organizacija koje u ostvarile izuzetne rezultate na olimpijskim i paraolimpijskim igrama u 2021/2022. godini.

On je tom prilikom naglasio da će Grad Beograd u narednom periodu značajno uvećati finansijska sredstva za klubove koji su postigli izuzetne rezultate u prethodnom periodu.

– U skladu sa Pravilnikom za izuzetni sportski rezultat koji je izradio ovaj sekretarijat u saradnji sa Sportskim savezom Beograda, ovo su dvadeset najboljih sportskih organizacija koje će se finansirati iz budžeta Grada – rekao je Penić.

On je poručio da će njegova kancelarija biti otvorena svakog dana za primedbe i sugestije za sve sportske organizacije, kao i da se nada da će ostvariti veoma uspešnu saradnju.

– Insistirao sam da ove ugovore potpišemo danas i na taj način ostvarimo prisniju saradnju. Svim organizacijama iskreno čestitam na postignutim uspesima i nadam se da će u godinama pred nama postizati još veće rezultate. Sekretarijat za sport i omladinu će u narednom periodu imati više sredstava za rad nego što je do sada bio slučaj. Ovo nije baš najsjajnije vreme u finansijskom smislu, zbog celokupne globalne situacije, ali verujem, pošto je i gradonačelnik iz sveta sporta, da ćemo samim tim imati veliku podršku i vetar u leđa daljem ulaganju u sport na teritoriji našeg grada – rekao je sekretar Penić obraćajući se prisutnim predstavnicima sportskih organizacija.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
20.2 °
16.4 °
85 %
1.5kmh
0 %
Суб
20 °
Нед
23 °
Пон
18 °
Уто
22 °
Сре
22 °