16.6 C
Belgrade

Potpisani ugovori sa 20 najuspešnijih sportskih organizacija

Vršilac dužnosti sekretara za sport i omladinu Nikola Penić potpisao je danas ugovore sa 20 sportskih organizacija koje u ostvarile izuzetne rezultate na olimpijskim i paraolimpijskim igrama u 2021/2022. godini.

On je tom prilikom naglasio da će Grad Beograd u narednom periodu značajno uvećati finansijska sredstva za klubove koji su postigli izuzetne rezultate u prethodnom periodu.

– U skladu sa Pravilnikom za izuzetni sportski rezultat koji je izradio ovaj sekretarijat u saradnji sa Sportskim savezom Beograda, ovo su dvadeset najboljih sportskih organizacija koje će se finansirati iz budžeta Grada – rekao je Penić.

On je poručio da će njegova kancelarija biti otvorena svakog dana za primedbe i sugestije za sve sportske organizacije, kao i da se nada da će ostvariti veoma uspešnu saradnju.

– Insistirao sam da ove ugovore potpišemo danas i na taj način ostvarimo prisniju saradnju. Svim organizacijama iskreno čestitam na postignutim uspesima i nadam se da će u godinama pred nama postizati još veće rezultate. Sekretarijat za sport i omladinu će u narednom periodu imati više sredstava za rad nego što je do sada bio slučaj. Ovo nije baš najsjajnije vreme u finansijskom smislu, zbog celokupne globalne situacije, ali verujem, pošto je i gradonačelnik iz sveta sporta, da ćemo samim tim imati veliku podršku i vetar u leđa daljem ulaganju u sport na teritoriji našeg grada – rekao je sekretar Penić obraćajući se prisutnim predstavnicima sportskih organizacija.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °