16.8 C
Belgrade

Potpisani ugovori sa 33 privredna subjekta, za podsticaj preduzetništva 30 miliona dinara

Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković potpisao je danas ugovore sa korisnicima sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji Beograda za 2022. godinu. Prema njegovim rečima, za podršku razvoja sektora mikro i malih preduzeća i preduzetnika ove godine Sekretarijat za privredu opredelio je trideset miliona dinara, na osnovu završenog javnog konkursa.

– Sredstva su namenjena za kupovinu osnovnih sredstava, mašina i opreme, koja po korisniku iznose do milion dinara. Na taj način podržana su 33 privredna subjekta, od čega je 19 iz uslužnih, a 14 iz proizvodnih delatnosti. U vlasništvu muškaraca su 22 privredna subjekta, a u vlasništvu žena deset, dok je jedno vlasništvo mešovito. Želja nam je afirmišemo i podržimo razvoj ženskog preduzetništva i rodnu ravnopravnost, a da dodelom sredstava za kupovinu mašina i opreme podstičemo unapređenje poslovnog procesa, uvođenje novih ili poboljšanje postojećih poslovnih i proizvodnih linija, kao i otvaranje mogućnosti za modernizaciju proizvodnih procesa. Cilj konkursa je očuvanje radnih mesta i stvaranje uslova za otvaranje novih. Zahvaljujući ovoj meri Sekretarijata za privredu Grada Beograda zaposliće se minimum 33 nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje – rekao je Veličković u izjavi za Beoinfo.

Na javni konkurs, koji je trajao od 1. do 15. marta, prijavilo se više od sto privrednih subjekata, što ukazuje na potrebu za još većim opredeljenim budžetom za ove namene.

Gradski sekretar, čestitao je svim korisnicima, napominjući da Sekretarijat za privredu Grada Beograda već dugi niz godina sprovodi mnoge mere i aktivnosti u cilju podsticanja zapošljavanja i podrške razvoja mikro, malih, srednjih preduzeća i preduzetnika.

Ove godine opredeljena su sredstva u većem iznosu nego prethodne, a Grad Beograd će nastojati da iz godine u godinu izdvaja sve veća sredstva za podršku razvoja privrede grada Beograda. Gradski sekretar pozvao je sve prisutne da nastave da prate konkurse Sekretarijata za privredu.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
light rain
16.8 ° C
16.9 °
15.2 °
90 %
2.1kmh
40 %
Нед
18 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °