3.2 C
Belgrade

Potpisani ugovori sa sportskim klubovima u okviru programa ”Eko dinar”

Danas su potpisani ugovori sa predstavnicima sportskih klubova, koji će tokom 2022. godine dobijati sredstva iz programa ”Eko dinar”. Ukupno 47 klubova sa teritorije opštine Obrenovac uključeno je u program koji podrazumeva nadoknadu članarina za decu, članove sportskih klubova. Program ”Eko dinar” finansira Gradska opština Obrenovac.

Predsednik Komisije za sport Miloš Stanković naglasio je, da su ponosni na činjenicu, što se već deceniju unazad realizuje program ”Eko dinar”.

– Ovoga puta potpisujemo ugovor za 2022. godinu, u kojoj imamo dva nova korisnika. Radostan sam što ponovo Crvena zastava ima omladinske selekcije i što će deca iz tog kluba potpuno besplatno trenirati. Takođe, to važi i za novi stonoteniski klub ”Zvezda” iz Konatica.

On je dodao da Gradska opština Obrenovac klubovima uplaćuje 2.000,00 dinara za svako dete, člana kluba starosti od 10-18 godina.

Stanković je naglasio da je program ”Eko dinar” uticao na razvoj sporta na teritoriji opštine Obrenovac.

– Dete može doneti odluku, kojim sportom želi da se bavi i to potpuno besplatno. Međutim, za sportske klubove, to znači stabilnost, jer postoji kontinuirano finansiranje sportskih klubova, koji više nemaju problem sa naplatom članarina – naveo je Stanković.

On je ovom prilikom istakao, da postoje jasni uslovi na osnovu kojih sportski klubovi mogu postati deo ovog programa, a ispunjavanje kriterijuma kontroliše Komisija za sport.

– Neophodno je da sportski klubovi imaju najmanje jednu takmičarsku aktivnost u roku od 6 meseci, kao i adekvatan dosije dece, koji klubovi predaju na uvid – objasnio je Stanković.

Predsednik stonoteniskog kluba i sekretar fudbalskog kluba iz Konatica Nemanja Ivanović naglasio je, da je program Eko dinar doprineo da klubovi dobiju nove članove.

– Ovo je projekat opštine, koji dosta znači za funkcionisanje klubova. Stonoteniski klub je novi klub i funkcioniše već dve godine, a od ove godine ulazi u projekat ”Eko dinara” – naveo je Ivanović.

Direktor rukometnog kluba ” Radnički” Zoran Jović naglasio je, da je i u ovom klubu veći broj dece.

– Bez ”Eko dinara” klubovi ne bi mogli da funkcionišu. Ovamo nam je najbitnije da su prihodi redovni – rekao je Jović.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
mist
3.2 ° C
3.5 °
2.5 °
99 %
3.1kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °