10 C
Belgrade

Potpisani ugovori za solarne panele

Ugovori o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe potpisani su u opštini Zvezdara sa 17 građana, koji su ispunjavali uslove konkursa, kao i sa izvođačima radova, saopštili su iz ove Gradske opštine. 

Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić rekao da je Opština prepoznala značaj energetske efikasnosti i da sa Ministarstvom rudarstva i energetike realizuje nekoliko projekata od kojih je prvi projekat ugradnje solarnih panela. 

On je zahvalio građanima koji su prepoznali značaj obnovljivih izvora energije i pozvao ih da se obrate opštini i u vezi sa drugim merama energetske efikasnosti koji će se sprovoditi u narednom periodu. 

– Ovo je prvi korak kada su u pitanju aktivnosti na kojima smo radili zajedno sa Gradom i ministarstvima kako bi izašli u susret žiteljima Zvezdare kada je reč o energetskoj efikasnosti. Čestitam svima koji ste ovde danas na zvaničnom potpisivanju ugovora – rekao je Jeremić i istakao da će prvi solarni paneli biti ugrađeni već sledeće nedelje. 

Događaju su prisustvovale i zamenica predsednika Gradske opštine Zvezdara Dragana Đurić i članica opštinskog Veća Gordana Mišev sa saradnicima.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
14.9 ° C
17.5 °
13.7 °
59 %
1.5kmh
0 %
Сре
18 °
Чет
19 °
Пет
22 °
Суб
19 °
Нед
16 °