12.4 C
Belgrade

Potpisani ugovori za tekuće održavanje zvezdarskih osnovnih škola

Tema sastanka sa direktorima zvezdarskih osnovnih škola kome su prisustvovali predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić, član opšštinskog Veća Stanko Radovanović i načelnik Odeljenja za finansije i privredu GO Zvezdara Nenad Stajić sa saradnicima bilo je tekuće održavanje školskih građevinskih objekata i opreme.

Vladan Jeremić je direktorima škola uručio ugovore za transfer sredstava školama, u ukupnoj vrednosti od 24.200.000,00 dinara. istakavši da je ovo nastavak dobre saradnje Opštine sa osnovnim školama.

„Mi smo se potrudili da ukupno 24 miliona i 200 hiljada rasporedimo u skladu sa potrebama škola Izdvojena sredstva su u budžetu Opštine opredeljena sa željom da se pomogne školama u njihovim projektima, a u narednom periodu će biti izdvojena i druga sredstva koja treba da omoguće da zaposleni u školama i učenici imaju adekvatne uslove za rad”-rekao je Vladan Jeremić i istakao da mu je želja da sredstva namenjena školama budu i veća, a da će u narednom periodu na Zvezdari biti izgrađene dve nove osnovne škole, kao i da će se nastaviti aktivnosti ka Gradu i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima, sa ciljem kapitalnog ulaganja i sanacije OŠ „Vladislav Petković Dis“, OŠ „Ćirilo i Metodije“, OŠ „Veljko Dugošević“ i OŠ „Desanka Maksimović“.

Gradska opštine imaju statutarnu nadležnost da prate stanje i brinu o održavanju  školskih objekata i opreme, u skladu sa pravilnicima koji regulišu standarde i kriterijume finansiranja ustanova osnovnog obrazovanja. U skladu sa zahtevima škola koji su određeni amortizacijom građevinskih objekata i opreme, kao i njihovom starošoću, Komisija za praćenje stanja i održavanja osnovnih škola je analizirala zahteve i predložila predsedniku opštine da se svakoj školi odobri linerano 60,9 % zahtevanih sredstava, a da se kroz naredne rebalanse budžeta isplaniraju dodatna sredstva za ove namene.

Direktori zvezdarskih osnovnih škola, koje pohađa više od 11,5 hiljada učenika, će sredstva utrošiti u skladu sa planom održavanja građevinskog objekta i opreme, po prioritetima i pravilima budžetskog poslovanja. Najavljeno je postavljanje nedostajućih košarkaških konstrukcija, rekonstrukcija fiskulturne sale, krečenje, popravka podova, krovova i drugi radovi koji utiču na unapređenje uslova rada i povećanje bezbednosti učenika.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
58 %
6.7kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
14 °
Нед
13 °