16.6 C
Belgrade

Potvrđena saradnja Beograda i Banjaluke

Sastanak predstavnika Grada Beograda, Sekretarijata za kulturu i predstavnika Republike Srpske, kao i Internacionalnog festivala studentskih pozorišta „Kestenburg”, održan je danas u Skupštini grada. Sastanku su prisustvovali predstavnici Sekretarijata za kulturu sa sekretarkom Natašom Mihailović na čelu, Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Aleksandar Pejaković, direktor festivala „Kestenburg”, kao i Neda Simić Žerajić, urednica programa festivala.

Na sastanku je potvrđena saradnja između dva grada. Peto izdanje Internacionalnog festivala studentskih pozorišta „Kestenburg” biće otvoreno revijalnom hokejaškom utakmicom, 19. februara 2023. godine, u Ledenoj dvorani „Aleksandar Nikolić” (nekadašnji „Pionir”) u Beogradu. Festival će trajati četiri meseca i biće održan na pet kontinenata. Svečano zatvaranje festivala planirano je za 19. jun 2023. u Banjaluci.

Postignut je dogovor da jedno od beogradskih pozorišta bude gost revijalnog dela festivala u Narodnom pozorištu u Banjaluci.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °