16.8 C
Belgrade

Povratak zemunskih ”Pandi” u ligu najboljih ragbista

Ragbi Liga Srbije Zemun od 2021. godine ispisuje svetle stranice sportske istorije Zemuna i šire.

Tada se reaktivirao i uz podršku Gradske opštine Zemun i Ragbi 13 federacije Srbije angažovao je novog trenera Vladislava Dedića, ponovo okupio proverene i doveo nove igrače, te zaigrao kao nekada, kada je bio visokorangiran u prevnstvu SFRJ.

Trenutni plasman RLK Zemun je deveto mesto na svetskoj rang listi, a zemunski ragbisti su na takmičenju EURO B održanom u Beogradu 2021. godine zauzeli prvo mesto i stekli uslov da i ove sezone odmere snage sa najjačim selekcijama Starog kontinenta.

U prijateljskom meču sa šampionskim timom ”Crvene zvezde” RLK Zemun je pokazao odličnu ekipu na terenu; kao i sa leskovačkim ”Gepardima”. Nije bilo bitno pobediti koliko se uigrati za nastavak takmičenja u seniorskoj kategoriji. Pravi test biće 22. aprila na domaćem terenu sa ”Herojem Poletom”.

Inače, RLK Zemun nastavlja tradiciju RLK Zmaj iz šezdesetih godina prošlog veka, koji je ostvario značajne uspehe  u Jugoslovenskoj ligi i osvojio tri trofeja u Kupu oslobođenja Beograda, da bi se 1967. godine ugasio.

Igor Blajić, Igor Bajić i Uroš Gajić 24. avgusta 2012. obnovili su rad zamrlog RLK Zmaj pod novim imenom  – RLK Zemun, koji hrabro ulazi u novu sezonu 2022.  i nada se da će pod pokroviteljstvom GO Zemun i Ragbi 13 federacije Srbije popularne ”Pande” ponovo početi da jurišaju na trofeje.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13.5 ° C
14.6 °
11.5 °
66 %
3.1kmh
0 %
Уто
13 °
Сре
17 °
Чет
18 °
Пет
22 °
Суб
20 °