-2.2 C
Belgrade

Požar u Ulici Miloša Obrenovića

Danas je u prepodnevnim satima, u Ulici Miloša Obrenovića došlo do požara u kineskoj robnoj kući. Nadležne vatrogasne službe, policija i služba hitne pomoći preduzeli su neophodne korake kako bi sprečili dalje širenje i ugasili požar. Na mestu događaja su predstavnici Gradske opštine Obrenovac, javnih preduzeća, kao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je naglasio, da u gašenju požara učestvuje više desetina vatrogasaca.

– Ovo je drugi požar koji se desio u Beogradu, u poslednja 24 sata. Pre nekoliko meseci, isti ovakav požar desio se u Beogradu, u kineskoj robnoj kući, što znači da se u ovim radnjama ne obraća dovoljno pažnja na pravila koja se odnose na bezbednost u slučaju požara – rekao je Vesić.

On je ovom prilikom naglasio, da je izvršena evakuacija 4 lokalne zgrade, te da su 3 osobe smeštene u Dom zdravlja Obrenovac, gde će im biti ukazana neophodna medicinska pomoć.

– Upravo su iz Beograda krenule cisterne. Naime, sve raspoložive cisterne, njih 14 krenulo je za Obrenovac. Najvažnije je, da ljudi u ovoj situaciji ostanu pribrani, da slušaju naloge i uputstva policije i da dozvole vatrogascima da završe svoj posao – naveo je Vesić.

On je istakao da trenutno ni jednoj okolnoj zgradi, ne preti opasnost, ali kako kaže, zbog bezbednosti ljudi, dok se požar ne ugasi, morala se izvršiti evakuacija stanovništva u blizini mesta na kome je izbio požar.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
overcast clouds
-2.2 ° C
-0.2 °
-4.3 °
85 %
0kmh
88 %
Пет
4 °
Суб
3 °
Нед
6 °
Пон
5 °
Уто
1 °

Servisne vesti