13 C
Belgrade

Poziv školama za učešće u manifestaciji „Kraljevstvo poezije“ u 2022. godini

Gradska opština Vračar će i ove godine po deveti put u saradnji sa Pozorištem „Atelje 212“ održati manifestaciju „Kraljevstvo poezije“, sa željom da se sačuva uspomena na jednog od najvećih glumaca u istoriji srpskog pozorišta – glumca Petra Kralja, koji je značajan deo svog života proveo na Vračaru.

Takmičenje učenika u recitovanju „Kraljevstvo poezije“ u 2022. godini održaće se u nedelju 29. maja 2022. godine, sa početkom u 10 časova, u velikoj sali Gradske opštine Vračar, u Njegoševoj ulici 77, a pobednici će nastupiti kod spomen obeležja Petru Kralju na platou u Mileševskoj ulici.

Termini kojima su u ovom dopisu označeni položaji, profesije, odnosno zanimanja, izraženi u gramatičkom muškom rodu, podrazumevaju prirodni muški i ženski rod lica na koja se odnose u skladu sa načelima i propisima o rodnoj ravnopravnosti.

Učesnici po slobodnom izboru mogu recitovati jednu od pesama iz celokupne pesničke umetnosti na našem jeziku uz poštovanje propozicija i prilagođene uzrastu.

     Takmičenje će se organizovati po sledećim propozicijama:

  • Potrebno je da osnovna škola sa teritorije Gradske opštine Vračar prijavi po 2 učenika    uzrasta od V do VIII razreda koji će učestvovati na ovom takmičenju;
  • Potrebno je da srednje škole odrede najviše po 2 učenika koji će učestvovati na takmičenju. Pozvane su sve beogradske srednje škole.
  • Imena učenika kao i nastavnika/profesora koji će spremati učenike za takmičenje potrebno je da nam dostavite najkasnije do 20. maja 2022. godine, na Prijavi za takmičenje, sa naznakom „Kraljevstvo poezije“ u 2022. godini elektronskom poštom na adresu n.krisko@vracar.rs;
  • Prijavu za takmičenje možete preuzeti OVDE
  • Predviđene su nagrade za učesnike koji osvoje prva tri mesta iz kategorije osnovnih škola, kao i za prva tri mesta iz kategorije srednjih škola;
  • Predviđene su i nagrade za nastavnike/profesore čiji su učenici osvojili nagrade u     recitovanju.

Cilj takmičenja je negovanje kulture govora i javnog scenskog nastupa, kao i upoznavanje učenika sa delima naših najpoznatijih pesnika čije pesme je maestralno recitovao Petar Kralj.

Pozivamo vas da uzmete učešće u ovoj manifestaciji u čast velikana našeg glumišta i da na taj način omogućimo najmlađima da se upoznaju sa stvaralačkim radom Petra Kralja.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13 ° C
13.7 °
12.8 °
58 %
3.6kmh
0 %
Сре
13 °
Чет
16 °
Пет
18 °
Суб
16 °
Нед
18 °