17.5 C
Belgrade

Pred miholjski dani održani u Obrenovacu

Pred miholjski dani deo su manifestacije ”Miholjski susreti sela”, a ovaj događaj održan je u nedelju, 3. jula u opšini Obrenovac. Tokom manifestacije, gosti iz drugih krajeva Srbije, kao i gosti iz Republike Srpske, prezentovali su svoje rukotvorine. Penzionerima su podršku pružili nekadašnji predsednik Gradske opštine Obrenovac, odnosno sadašnji gradski menadžer Miroslav Čučković i ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

Krkobabić je posetivši penzionere koji u deo manifestacije, istakao da ovaj projekat ne bi bio isti bez penzionera i njihovih aktivnosti.

– To su žene velikog srca, velike energije i optimizma, ali i istančanog osećaja o tome kome trebe pomoći, na čemu sam zahvalan – naveo je Krkobabić.

Čučković je ovom prilikom zahvalio Krkobabiću koji, kako kaže, širom Srbije neguje tradiciju.

– U ime grada Beograda, želeo bih da zahvalim ministru Krkobabiću i opštini Obrenovac što širom Srbije čuvaju ovu vrstu aktivnosti, susretanja naših supruga, žena, sestara i majki. Važno je kroz etno mrežu i ovu vrstu aktivnosti, sačuvati od zaborava sve ono što je nosilo našu Srbiju vekovima unazad – rekao je Čučković.

On se na kraju zahvalio svim organizatorima i učesnicima na organizaciji događaja.

Manifestacija ”Miholjski susreti sela” trajaće do 1. decembra, a kroz višemesečni projekat predstaviće se narodni običaji, stvaralaštvo, tradicija, muzika, a sa ciljem da se obogati socijalni život seoskog stanovništva, biće organizovane i sportske aktivnosti.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
moderate rain
17.6 ° C
17.8 °
17.4 °
97 %
3.6kmh
40 %
Нед
26 °
Пон
33 °
Уто
34 °
Сре
36 °
Чет
36 °