2.9 C
Belgrade

Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević uručio ugovore o dodeli nagrada studentima

Imao sam danas veliko zadovoljstvo da ugostim studente sa teritorije naše opštine koji su se prijavili na javni poziv za dodelu novčanih nagrada GO Lazarevac i da im uručim ugovore o dodeli nagrada, rekao je predsednik GO Lazarevac Bojan Stević i dodao da je opština Lazarevac ove godine za nagrade najboljim studentima sa teritorije naše opštine, posredstvom Saveta za obrazovanje izdvojila sredstva u iznosu od 5 miliona dinara.

Nagrade su dodeljene za dve kategorije studenata, koji su ispunjavali kriterijume ranije raspisanog javnog poziva. Prva kategorija nagrađenih studenata, njih 53 je sa prosečnom ocenom studiranja od 8,5 do 9,5 i njima je pripala novčana nagrada u iznosu od 53.000 dinara neto. Studenata sa prosečnom ocenom iznad 9,5 je 22 i njima će od opštine pripasti nagrada u iznosu od 63.000 dinara.

„Potrudićemo se da iznos novčanih nagrada u narednoj godini bude mnogo veći, ali i da obuhvatimo i veći broj studenata sa prebivalištem na teritoriji naše opštine. Takođe ćemo sa našim sugrađanima studentima, koji su pri kraju studiranja ili su završili fakultete, a imaju određena specifična zanimanja obaviti i razgovore u nameri da im rešimo i zaposlenje. Naravno ukoliko njima bude odgovaralo, to što će im biti ponuđeno, i na taj način želimo da pokažemo odgovornost prema našoj budućnosti”, zaključio je Bojan Stević.

beogradski.rs / GO Lazarevac

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °