11.1 C
Belgrade

Predsednik ispratio vračarske seniore na izlet

Predsednik Gradske opštine Vračar akademik prof. dr Milan A. Nedeljković ispratio je jutros seniore na jednodnevni izlet i poželeo im srećan put, dobar provod i da se vrate zadovoljni i puni utisaka.

Prvi čovek Opštine je u obraćanju najstarijim Vračarcima istakao da će današnji beg od gradske gužve penzioneri zameniti obilaskom manastira Tumane iz XIV veka i Srebrnog jezera.

Manastir se nalazi u Golubačkoj dolini na samoj obali istoimenog potoka, 8 km udaljen od Golupca. Najveća svetinja ovog manastira jesu čudotvorne mošti Sv. Zosima za koje se vezuju mnoga isceljenja, zbog čega je manastir poznat i pod nazivom Đerdapski Ostrog. Zatim će seniori otići do desne obale Dunava u obilazakRamske tvrđave i Srebrnog jezera. Odmor ih čeka u restoranu uz domaću hranu i muziku. Seniori koji nisu imali priliku da upoznaju lepote sopstvene zemlje, prirodne atrakcije i spomenike istorije i kulture, imaju prilike da nadoknade tokom jednodnevnih izleta u organizaciji Opštine Vračar prijavom putem telefona na broj 011 308 14 55 svakog radnog dana.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
light rain
11.7 ° C
12.4 °
9.7 °
82 %
3.1kmh
0 %
Чет
22 °
Пет
21 °
Суб
23 °
Нед
21 °
Пон
13 °