19.6 C
Belgrade

Predsednik opštine dobitnik nagrade za životno delo SLD

Akademik prof. dr Milan A. Nedeljković danas je od Srpskog lekarskog društva (SLD), na predlog Akademije medicinskih nauka SLD dobio nagradu za životno delo na slavetog Đorđa. Tradicionalno, na dan obeležavanja krsne slave Srpskog lekarskog društva (SLD) Đurđevdana, najstarije strukovno udruženje lekara, dodelilo je nagrade za 2022. godinu najzaslužnijima pojedincima, koji su svojim znanjem i stručnošću pomogli u razvoju zdravstva, unapređenju medicine i zdravlja građana.

Svečani skup otvorio je predsednik Srpskog lekarskog društva akademik prof dr Radoje Čolović, koji je čestitao Slavu članovima Društva i ujedno pohvalio njihov predani rad, koji je bio posebno izazovan tokom trajanja pandemije korona virusa u prethodne dve godine. Nakon pozdravne reči usledilo je svečano uručenje nagrada. Nagrade je uručila predsednik Komisije Mirjana Gotić.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Skupštine Gradske opštine Vračar akademik prof. dr Jovan Hadži Đokić, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti akademik Vladimir Kostić i generalni sekretar SLD prof. dr Nedeljko Radlović.

Nagrada za životno dela uručena je akademiku prof. dr Milanu A. Nedeljkoviću jer je svojim kontinuiranim radom u Društvu doprineo aktivnostima Društva, svojim radom istakao se u edukaciji lekara i ostalih zdravstvenih radnika, organizacijom edukativnih i drugih sastanaka, kao i podrškom mlađim kolega u njihovom stručnom usavršavanju. Takođe, nagrada je dodeljenja usled objavljivanja naučnog i stručnog rada u „Srpskom arhivu za celokupno lekarstvo“ i drugim časopisima u izdanju Društva, kao i zbog postignutih zapaženih rezultata u uvođenju novih i usavršavanju postojećih metoda.

Godišnje nagrade Društva su: Veliki pečat, Nagrada za životno delo, Nagrada za naučno -istraživački rad, Nagrada Zlatno pero, Nagrada za uvođenje i/ili unapređenje novih dijagnostičkih i terapijskih metoda od velikog značaja za struku, Nagrada za unapređenje primarne zdravstvene zaštite, Nagrada za najaktivniju sekciju Društva i Nagrada za najaktivniju podružnicu Društva. Priznanja Društva su: povelje, plakete, diplome i zahvalnice. Godišnje nagrade i priznanja se dodeljuju aktivnim članovima Društva, a predstavljaju posebno dizajnirane diplome sa prigodnim tekstom.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °