23.5 C
Belgrade

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović nagradio vukovce i đake generacije

Prijem za najbolje učenike iz svih osnovnih škola na Savskom vencu upriličen je i ove godine u Svečanoj sali Opštine. Vukovcima i đacima generacije vredne nagrade i priznanja uručili su predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović i članica Opštinskog veća Ana Marinković. Za nosioce Vukove diplome su obezbeđeni vrednosni vaučeri za kupovinu sportske opreme u „Sport Vision“ radnjama u iznosu od osam hiljada dinara, a za đake generacije vaučeri u iznosu od 15 hiljada dinara i električni trotineti sa kacigama.

Predsednik Opštine  čestitao je đacima na postignutom izvanrednom uspehu tokom osmogodišnjeg školovanja i poručio da Opština ceni što ima ovako vredne i pametne mlade ljude koji su njen ponos, kao što su ponos svojih roditelja i  zato je ove godine izdvojila najveća sredstva za ulaganje u obrazovanje.

-Obrazovanje je najsigurnija investicija, to svi znamo, a znamo i da nije lako imati sve petice osam godina školovanja i  biti najbolji među najboljima.  Vi ste primer koji treba da slede generacije đaka koje nam dolaze i želim vam da nastavite sa ovako dobrim rezultatima tokom daljeg školovanja i da upišete željene škole- rekao je Miloš Vidović  prilikom obraćanja i podsetio da je opština Savski venac i ove godine obezbedila za sve učenike završnih razreda osnovne škole besplatnu pripremnu nastavu, kako bi obnovili stečeno znanje i što bolje se pripremili za polaganje male mature i upis u srednje škole.

-Naš cilj je da pomognemo učenicima, ali i da roditeljima olakšamo i smanjimo troškove. Organizujemo i besplatne kurseve jezika za decu i mlade, a u ponudi su im redovno i besplatni sportski programi. Ulažemo u uređenje škola, vrtića, trudimo se da izgradimo i uredimo što više parkova i dečijih igrališta, sve u cilju da obezbedimo što bolje uslove za odrastanje budućih generacija- zaključio je Vidović uz napomenu da su vrata Opštine Savski venac i ubuduće otvorena za sve građane.

Sa teritorije Savskog venca ove godine nagrađeno je 49 najboljih učenika, 40 Vukovaca i 9 đaka generacije.

Električni trotineti su obezbeđeni uz pomoć kompanije „Comtrade“.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
26.4 ° C
26.9 °
24.7 °
36 %
6.2kmh
0 %
Чет
27 °
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
24 °