3.1 C
Belgrade

Predsednik opštine Zemun sa građanima o poljoprivrednom zemljištu

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević razgovarao je 9. februara u svom kabinetu sa predstavnicima građana iz Batajnice koje muči dugogodišnji problem povraćaja vlasništva nad poljoprivrednim zemljištem. 

U konstruktivnom razgovoru bilo je reči da je ovaj problem koji je nastao zbog različitih zakonskih regulativa i uredbi još od kraja šezdesetih godina prošlog veka doveo je do toga da imaoci svojine postanu korisnici zemljišta i da je sada potrebno da se ono ponovo vrati vlasnicima. 

Opština stoji, a ovaj sastanak to i pokazuje, na raspolaganju građanima i pružiće svaku asistenciju i pomoć koja je na nivou opštinskih ovlašćenja. 

”Spremni smo da oformimo radnu grupu koja će usaglašavati procedure sa svim ostalim instancama kako bi se utvrdio redosled poteza i način da se dođe do pozitivnog rešenja”, rekao je Kovačević.

Sastanku su prisustvovali i član Veća GO Zemun Boško Radovanović i zaposleni u opštinskim stručnim službama.

Opština će svakako preduzeti sve potrebne procedure, odnosno inicirati sastanke sa nadležnima iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i Državnim pravobranilaštvom Republike Srbije.

GO Zemun

Najnovije

Belgrade
clear sky
3.1 ° C
3.8 °
1.7 °
70 %
3.6kmh
0 %
Сре
3 °
Чет
10 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
3 °