3.2 C
Belgrade

Predsednik Opštine Zvezdara dobitnik nagrade za „The most Roma friendly mayor“

Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić dobitnik je nagrade za „The most Roma friendly mayor“, ili „Romima najnaklonjenijeg gradonačelnika“ u Srbiji. Ovo je nagrada koja se dodeljuje zemljama Zapadnog Balkana i Turske od strane Evropske Unije za doprinos unapređenju položaja Roma u našem društvu.

Nagradu je u ime predsednika Jeremića, primio Zlatko Petrin, samostalni savetnik u Opštini Zvezdara koji radi na međunarodnim projektima. Nagradu su uručili g. Romeo Franc, poslanik Evropskog parlamenta i zastupnik prava Roma i gđa Mikela Matuela, šef direktorata Evropske Komisije za priključenje Zapadnog Balkana Komisije EU, a video obraćanjem gradonačelnicima i predsednicima opština čestitao je nagrade i g. Oliver Varhelji, komesar EU za proširenje.

Za ovu nagradu aplicirano je preko konkursa koji su organizovali Evropska Unija, Savet Evrope i udruženje „Forum Roma Srbije“, i tom prilikom su uvažena sva dostignuća Gradske opštine Zvezdara u poslednjih 7 godina, po pitanju inkluzije Roma na našoj opštini, i to po pitanju obrazovanja, unapređenja uslova za stanovanje i podrške u zapošljavanju. Uz našu opštinu, nagradu su dobili gradonačelnici Podgorice, Bijeljine, Đakovice, Kumanova i Edirne.

Informacija o ovom događaju objavljena je na sajtu Evropske Komisije.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
mist
3.2 ° C
3.5 °
2.5 °
99 %
3.1kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °