2.5 C
Belgrade

Predsednik Udruženja „Naša Drina“ Igor Braunović organizovao program posvećen šumaru heroju Milošu Ćirkoviću

Predsednik Udruženja „Naša Drina“ Igor Braunović organizovao je kulturno – umetnički program u Kraljevu posvećen šumaru heroju Milošu Ćirkoviću u čast njegove herojske pogibije na Kosovu i Metohiji 1999. godine.

Ovom prilikom emitovan je dokumentarni film o Milošu Ćirkoviću „Vi idite, ja neću!“ Hadži – Aleksandra Đurovića. Program su upriličili narodni guslar Veselin Dačić pesmom o Milošu Ćirkoviću, istoričar Aleksandar Rastović, vokalna radionica „Bistrik“ pesmama „Šetala se kuzum Stana“ i „Svu noć mi bilbil prepeva“, Ilija Ćirković, brat pokojnog junaka i Miloš Stojković, teolog i poverenik manastira Hilandar.

Foto: Udruženje „Naša Drina“

Ovom prilikom je Saša Pešić, predsednik koalicije „Raseljeni sa Kosova“ rekao da će ova koalicija podržati „Našu Drinu“ na predstojećim parlamentarnim izborima.

Predsednik Udruženja „Naša Drina“ Igor Braunović je u maju prošle godine podigao spomenik šumaru heroju Milošu Ćirkoviću na obali Drine u mestu Čitluk, a ovom prilikom je istakao da malo ko zna da je i vođa I srpskog ustanka veliki Karađorđe takođe bio šumar i da je u izgnanstvu čuvao šumu manastira Krušedol.

Foto: Udruženje „Naša Drina“

Obraćajući se prisutnima Braunović je obećao da će se zalagati u ime Udruženja „Naša Drina“ da svaki veliki srpski grad ima bar jednu ulicu koja nosi ime po Milošu Ćirkoviću i da mu u svakom većem srpskom gradu bude podignut spomenik. Kada kaže „srpski gradovi“ predsednik Udruženja misli i na Prizren i na Peć i na Prištinu i ovom prilikom dao je reč prisutnima da ćemo se jednog dana vratiti na našu svetu zemlju ili ostaviti deci u amanet da to učine, jer zemlju koju smo od Boga nasledili ne smemo pokloniti niti prodati.

Foto: Udruženje „Naša Drina“

Program je završen pesmom o Igoru Braunoviću, predsedniku Udruženja „Naša Drina“ i kandidatu za narodnog poslanika, koju je izveo narodni guslar Marko Šćepanović.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °