12.6 C
Belgrade

Predstava Don Žuan odložena za 1. septembar

Zbog predviđenih loših vremenskih uslova, besplatna predstava ”Don Žuan” koja je trebalo da se održi u petak 27. avgusta, biće odigrana u sredu, 1. septembra na letnjoj sceni pozorišta Teatrijum u Kapetan Mišinom zdanju. Predstava počinje u 21 čas, a sve do sada preuzete ulaznice važiće i u novom terminu.

Preostale besplatne ulaznice svi zainteresovani Starograđani mogu preuzeti svakog radnog dana od 08 do 16 časova u Uslužnom centru Gradske opštine Stari grad (Ulaz iz Nušićeve ulice).

Nova letnja pozorišna scena ”Teatrijum” koju su pokrenuli glumci Tihomir Stanić i Vladan Gajović, u bašti Kapetan Mišinog zdanja imala je sredinom jula premijeru predstave ”Don Žuan” u režiji Marka Misirače i Tihomira Stanića.

Savremeni Don Žuan nastao je iz pera mlade dramaturškinje Vide Davidović, a do sada je igrana više desetine puta baš na ovoj letnjoj sceni. Naslovnu ulogu igra Stefan Radonjić, koji navodi da referenca za njegov lik jeste Molijerov Don Žuan, ali je to klasičan komad koji nosi univerzalne motive, pa je vrlo lako moguće i danas se referisati na njih. U velikom ansamblu ove predstave su mladi glumci Đorđe Marković, Milica Janković, Nevena Ilić, Isidora Građanin, Ivana Dudić, Luka Potparić, Milan Bobić, Luka Sević uz glumce Vladana Gajovića, Lepomira Ivkovića, Tihomira Stanića i Dušana Aškovića.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
light rain
12.6 ° C
12.8 °
12.4 °
95 %
2.1kmh
75 %
Пет
14 °
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...