12.6 C
Belgrade

Predstavljanje novih aktivnosti u okviru projekta međuopštinske saradnje

Danas je održan sastanak povodom predstavljanja novih aktvivnosti u okviru projekta međuopštisnske saradnje. Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, predsednik skupštine opštine Savski venac Strahinja Kukić, predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković i savetnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković.

Tim povodom govorilo se o servisu podrške u mobilnosti i komunikaciji koji predstavlja zajednički projekat Grada Beograda, Grada Novog Sada i Gradskih opština Savski venac i Vračar formiran na osnovu potpisanog Sporazuma o uspostavljanju međuopštinske saradnje.

Servis je značajan za naše sugrađane, pre svega što su njegove aktivnosti usmerene na povećanje dostupnosti informacija za sve, što i jeste osnovni cilj opštine Savski venac koja je usmerena na to da svim sugrađanima sa invaliditetom život učini znatno lakšim, boljim i funkcionalnijim – izjavio je predsednik skupštine GO Savski venac Strahinja Kukić i dodao da svi zajedno, kao pojedinci i kao društvo, treba da radimo na poboljšanju njihovog kvaliteta života i ukazujemo na njihove potrebe i probleme.

– Značajno nam je da osobe sa invaliditetom budu ravnopravni članovi opštine Savski venac kao i našeg društva i da doprinesu njegovom razvoju i napredovanju. Kao lokalna zajednica pokazujemo odgovornost i svesni smo da je konstantno ulaganje napora u poboljšanje njihovog položaja važno na putu ka ravnopravnosti i njihovoj integraciji u sve sfere društvenog života. Osobe sa invaliditetom jesu i biće važan deo našeg društva, njihove potrebe su iste kao i potrebe drugih – zaključio je Kukić.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...