2.5 C
Belgrade

Predstavljanje romana za decu „Srećan kraj“

Roman za decu „Srećan kraj“, autora Olivera Jankovića, biće predstavljen čukaričkim učenicima u petak, 1. aprila sa početkom u 12,30 časova, u Kulturnom centru „Čukarica“.

Koristeći se elementima naučne fantastike i fikcije autor oživljava srećan kraj u priči i pretvara ga u papirnatog dečaka čija je želja da svaki kraj učini srećnim. Izašavši iz knjige dečak Srećan Kraj se suočava sa avanturama i problemima koje želi da reši na zadovoljavajući način. Ali, za razliku od sveta knjiga, stvarni svet krije mnogo više problema i poteškoća. Glavnom junaku se nameće pitanje na koje svi mislimo da znamo odgovor: Šta je to sreća? U želji da pomogne novim drugarima on uviđa da ima

različitih sreća i da nije lako doći do njih. Sreća pauka kad ulovi muvu, za muvu predstavlja nesreću. Pomažući jednima on shvata da odmaže drugima.

Oliver Janković rođen je 1957. godine u Beogradu, gde je završio studije Slavistike na Filološkom fakultetu. Piše poeziju, prozu, drame i radio drame za decu i odrasle. Za decu je objavio knjige „Morska zvezda“ (2000, priče za decu) i „Srećan kraj“ (2019, roman za decu). Na Radio Skoplju, Radio Beogradu i Radio Novom Sadu emitovano mu je osam radio drama za decu. U emisijama Radio Beograda „Dobro jutro deco“ emitovano mu je 48 priča za decu.

Svojevremeno je bio i saradnik Politikinog dodatka „Politika za Decu“, gde mu je objavljeno preko 30 priča. Sarađuje sa štampanim časopisama i elektronskim časopisima za decu.

Ulaz slobodan.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °