6.2 C
Belgrade

Predstavljen novi logo i slogan Beogradskog maratona

Beogradski maraton, 36. po redu, biće održan 23. aprila 2023. godine uz novi organizacioni koncept, logo i slogan, najavili su danas organizatori manifestacije na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

Gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić podsetio je da Grad Beograd podržava Beogradski maraton od njegovog osnivanja, 1988. godine. Takođe da je na jučerašnjoj sednici Skupštine grada usvojena odluka kojom se Beogradski maraton svrstava u gradske manifestacije od izuzetnog značaja.

– Beogradski maraton se održava na ulicama srpske prestonice više od tri i po decenije, sa impozantnim podacima koji prate taj događaj. Takođe je reč o najbrojnijoj manifestaciji u ovom delu Evrope, a koji idu u prilog značaju maratonskog pokreta u Beogradu – istakao je Penić.

On je najavio da će Sekretarijat za sport i omladinu pružiti u narednom periodu maksimalnu podršku organizaciji Beogradskog maratona.

Direktor firme „Beogradski maraton” d. o. o. Darko Habuš istakao je da je cilj da Beogradski maraton u kratkom periodu postane najkvalitetnija manifestacija tog tipa u regionu, a da se za pet godina Beogradski maraton pozicionira u prvih pet u Evropi.

On je istakao i značaj saradnje sa Vladom Republike Srbije, Gradom Beogradom i Srpskim atletskim savezom, te najavio da će ubuduće svi takmičari Beogradskog maratona imati osiguranje od povreda i težih ishoda.

Prema njegovim rečima, ta organizacija će nastaviti sa popularizacijom zdravih stilova života realizovanjem raznih propratnih manifestacija tokom cele godine. Najavio je za vikend Žensku trku na Adi Ciganliji, Treći beogradski polumaraton u novembru i sledeće godine u aprilu Dečji maraton, koji tradicionalno najavljuje 36. Beogradski maraton.

Na kraju je predstavio novi logo i slogan Beogradskog maratona „Uvek više”, koje je osmislio naš proslavljeni dizajner Slavimir Stojanović Futro.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °