2.5 C
Belgrade

Predstavljeni đaci generacije beogradskih škola

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak prisustvovao je danas u MTS dvorani svečanosti na kojoj su predstavljeni đaci generacije beogradskih osnovnih i srednjih škola za 2022. godinu. Događaju je prisustvovao i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Gak je naveo je da će resorni sekretarijat, zajedno sa profesorima i nastavnicima, nastaviti da pruža podršku učenicima u daljem obrazovanju.

Slavko Gak, foto: Grad Beograd

– Danas ste pobednici u svojim generacijama, gde god da se školujete. Pozivam vas da sve svoje planove vezujete za Srbiju jer samo zajedno možemo da idemo napred, da naš Beograd i našu državu iz dana u dan unapređujemo – rekao je Gak.

Ružić je učenicima poručio da će resorno ministarstvo i država nastaviti da podržavaju najbolje među njima kako bi ostvarili velika postignuća u obrazovanju. Čestitao je učenicima na postignutim rezultatima i dodao da iza njihovog rada stoji veliko zalaganje, trud i podrška nastavnika i roditelja.

Branko Ružić, foto: Grad Beograd

– Velika je čast i uspeh biti među 300 najboljih prestoničkih đaka. Ovo nije samo priznanje za ostvarene rezultate već i za trud i za uspehe na takmičenjima, primereno vladanje, dobar odnos sa drugovima, nastavnicima – kazao je Ružić.

Ministar je naveo je da su đaci generacije nosioci budućeg razvoja Beograda i države, te da su uspesi mnogih talentovanih mladih ljudi već sada prepoznati u svetu.

Nakon svečanosti đacima generacije beogradskih osnovnih i srednjih škola uručeni su tablet računari i knjige, kao nagrada za ostvaren uspeh.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °