16.1 C
Belgrade

Predstavljeni konkursi i javni pozivi za poslodavce i nezaposlene

Nacionalna služba za zapošljavanje-Odeljenje Čukarica predstavila je u sali Kulturnog centra „Čukarica“ podsticajne programe i javne pozive za ovu godinu, namenjene kako poslodavcima, tako i nezaposlenim licima.

Prisutne je pozdravila Tatjana Mijušković, rukovodilac Odeljenja Čukarica, a u ime opštine obratila se Nikolina Ljujić iz Kancelarije za mlade opštine Čukarica.

Tatjana Mijušković  je istakla dugogodišnju uspešnu saradnju sa Gradskom opštinom Čukarica i podršku u prezentaciji podsticajnih programa i upoznavanju nezaposlenih i poslodavaca sa mogućnostima koje im Nacionalna služba nudi.

U tom smislu, značajno je i partnerstvo sa Kancelarijom za mlade, jer se mnogi od programa odnose i na mlade i njihovo sticanje radnog iskustva, dodala je Nikolina Ljujić i zahvalila se predstvanicima Naiconalne službe na dosdašnjoj saradnji.

Novi programi i podsticajna sredstva nude poslodavcima priliku za nova zapošljavanja, posebno osoba sa invaliditetom i teže zapošljivih kategorija, kojima je to i prilika da lakše i brže dođu do željenog posla.

Na skupu su upućivana konkretna pitanja kako poslodavaca tako i nezaposlenih, uz izraženo veliko interesovanje za ponuđene programe, a sve konkretne informacije dali su predstavnici Filijale Beograd koje i učestvuju u realizaciji ovih 12 programa. Uslove podsticajnih programa predstavile su načelnice odeljenja programa zapošljavanja Vesna Živković- Kostić, kao i Marčela Obućina – Vujanac, koja je govorila o obukama, dok je savetnica za zapošljavanje teže zapošljivih kategorija Lana Martinović dala uvid u podticaje zapošljavanja ovih lica.

Skup je bio i prvi u nizu Foruma poslodavaca posvećen javnim pozivima, dok će naredni obrađivati različite teme koje interesuju poslodavce. Ovom prilikom je najavljeno da je u planu i realizacija Sajma zapošljavanja, koji zbog epidemije nije održan u protekle dve godine, ali će, ukoliko uslovi to dozvole, novi sajam u saradnji sa opštinom Čukarica, biti održan tokom jeseni.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
15.8 ° C
15.8 °
15.2 °
54 %
8.8kmh
0 %
Уто
17 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
16 °
Суб
15 °