16.6 C
Belgrade

Predstavljeni planovi za rekonstrukciju platoa na Labudovom brdu

Danas je u prostorijama Gradske opštine Rakovica predstavljen plan rekonstrukcije platoa koji se nalazi u ulici 11. krajiške divizije između brojeva 57 i 71, gde se nekada nalazio dom zdravlja.

Predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić predstavio je predsednicima stambenih zajednica zgrada koje se oslanjaju na plato, planirane radove koji će obuhvatiti rekonstrukcije dva platoa, donjeg i gornjeg, od kojih se sastoji čitava celina. Za rekonstrukciju platoa Gradska opština Rakovica je dobila podršku Grada Beograda koji će finansirati radove.

Simić je objasnio prisutnima da je rekonstrukcija platoa neophodna kako bi se u daljim fazama pristupilo kompletnoj rekonstrukciji prostorija u kojima se nekada nalazio dom zdravlja na Labudovom brdu.

Predsednik Opštine Rakovica je naveo da će i za drugu fazu radova tražiti podršku Grada Beograda, a da je zamišljeno da se u prostorijama nekadašnjeg doma zdravlja nađe opštinski uslužni centar, klub penzionera, market, apoteka i drugi neophodni sadržaji, dok bi se deo prostorija izdavao u komercijalne svrhe.

Osim toga na sastanku je bilo reči i o drugim problemima sa kojima se susreću stanovnici ovog dela Labudovog brda, kao i o načinima njihovog rešavanja.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °