19.2 C
Belgrade

Predstavnici Gradske opštine Obrenovac posetili fabriku vode u Zabrežju

Danas su predstavnici Gradske opštine Obrenovac posetili fabriku za preradu vode u Zabrežju i zajedno sa nadležnima iz Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija” razgovarali o povećanoj potrošnji vode tokom letnjeg perioda.

Miloš Stanojević, predsednik Gradske opštine Obrenovac je saopštio da je u proteklom periodu zbog visokih temperatura primećena povećana potrošnja vode.

– U predhodnih nekoliko dana bili smo svedoci da je visoka temperatura izazivala veliku potrošnju vode. Iz tog razloga danas smo obišli postrojenje na Zabrežju našeg vodovoda kako bi se uverili da vodovod isporučuje dovoljne količine vode – rekao je Stanojević.

– Ono što bih želeo da napomenem je da izgradnjom vodovodne mreže, a i samom revitalizacijom naših bunara vodimo račun o celokupnom vodovodnom sistemu. Pozivam naše sugrađane da u ovim vrelim danima racionalno troše vodu, kako bi svi stanovnici naše opštine imali dovoljne količine vode – poručio je Stanojević.

Branko Matić, direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija” je detaljnije objasnio u kojim mesnim zajednicama je došlo do povećane potrošnje i otežanog snabdevanja.

– Jedino u mesnim zajednicama Baljevac i Poljane smo imali problem. U toku dana situacija je bila potpuno redovna, ali uveče od sedam sati pa do pet ujutru smo imali povećanu potrošnju i do sedam puta. Svi ostali pravci su potpuno mirni i sada imamo proizvodnju koja zadovoljava sve potrebe građana – izjavio je Matić i uputio apel sugrađanima da racionalno troše vodu.

Matić je naglasio da se u postrojenjima u Bariču i Zabrežju proizvede dovoljno vode za sve korisnike i dodao da se problemi sa vodosnabdevanjem dešavaju zbog neracionalne potrošnje.

– Mesta kao što su Baljevac i Poljane se nalaze na kraju sistema i drugoj visinskoj zoni, tamo postoji rezervoar koji njima obezbeđuje dovoljnu količinu vode, ali oni tokom noći isprazne rezervoar i ujutru kada im je potrebna voda imaju oslabljen pritisak. Napomenuo bih da ćemo u narednom periodu zajedno sa komunalnom inspekcijom krenuti u kontrolu svih priključaka – zaključio je Matić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
18.3 ° C
18.7 °
16.4 °
81 %
3.1kmh
75 %
Нед
20 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °