17.6 C
Belgrade

Predstavnici Gradske opštine Obrenovac posetili pripremnu nastavu za polaganje male mature

Osnovnu školu ”Jovan Jovanović Zmaj”, gde je u toku pripremna nastava za polaganje male mature, danas su posetili predstavnici Gradske opštine Obrenovac. Takođe, ovom prilikom najavljena je i podela besplatnih udžbenika za sve učenike koji su završili prvi razred osnovne škole, kao i za učenike koji će u prvi razred krenuti od septembra.

Zahvaljujući Gradu Beogradu i Misnistarstvu prosvete, svi učenici prvog i drugog razreda osnovnih škola sa teritorije Beograda, dobiće besplatne udžbenike.

– Počeli smo sa podelom udžbenika, učenicima koji sada završavaju prvi razred osnovne škole, a učenicima koji će u prvi razred krenuti od septembra ove godine, započećemo podelu udžbenika tokom avgusta, pošto formiramo odeljenja. Važno je, da su roditelji obavešteni da nije potrebno da kupuju nove udžbenike – rekla je direktorka OŠ”Jovan Jovanović Zmaj” Vera Đorđević.

Ona je podsetila da je u toku pripremna nastava za završne ispite, a kako kaže časovi pripremne nastave održavaju se u svim osnovnim školama.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković poručio je, da se radi na obezbeđivanju svih potrebnih uslova za neometano odvijanje završnog ispita za male maturante.

– U dogovoru sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom prosvete, dogovorili smo se da u danima kada se oranizuju testovi, obezbede svi potrebni uslovi za nesmetano odvijanje male mature. Cilj je da mali maturanti dođu na ispite bez opterećenja, da pokažu sve ono što su naučili tokom osmogodišnjeg školovanja, te da dobiju dovoljan broj bodova za upis u željene srednje škole – naveo je Čučković.

Uroš Mirićić ispred Kancelarije za mlade opštine Obrenovac iskoristio je priliku, da svim učenicima osmog razreda poželi uspeh na završnom ispitu.

– Kao i prethodnih godina, Gradska opština Obrenovac i Kancelarija za mlade opštine Obrenovac u saradnji sa obrenovačkim osnovnim školama organizovala je pripremnu nastavu u svim školama, kako bi učenici upisali srednje škole koje žele. Naš zadatak i jeste da osluškujemo potrebe mladih, da kreiramo programe koji su zanimljivi mladim sugrađanima, pa s tim u vezi i ove godine smo, između ostalog, za naše srednjoškolce na završnim godinama, organizovali dodatnu pripremnu nastavu za prijemne ispite za upis na fakultete – istakao je Mirićić.

Pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac Dragan Blažić naglasio je, da se Gradska opština Obrenovac uključila u organizaciju male mature.

– Kao Gradska opština Obrenovac u punom kapacitetu smo učestvovali u organizaciji završnog ispita. Obezbeđen je prevoz za sve učenike, takođe osigurana je i konstantna kontrola svih objekata gde će se odvijati prijemni ispiti – poručio je Blažić.

beogradski.rs / GO Obrenovac

Najnovije

Belgrade
clear sky
17.6 ° C
17.8 °
16.4 °
48 %
4.6kmh
0 %
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
17 °
Суб
11 °
Нед
16 °