11.1 C
Belgrade

Predstavnici Gradske opštine Obrenovac posetili decu na besplatnom zimovanju na Goču

Predstavnici Gradske opštine Obrenovac danas su posetili decu iz Grabovca i okolnih seoskih mesnih zajednica, koji su otputovali na sedmodnevno besplatno zimovanje na Goč. Treća grupa mališana iz Obrenovca ove zime boravi u odmaralištima Centra dečijih letovališta zahvaljujući realizaciji programa ”Eko kampovi”.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević naglasio je, da je osnovna ideja programa ”Eko kampovi” upravo da se deci obezbedi boravak na čistom vazduhu uz druženje sa vršnjacima, te da je u planu da se i u narednom periodu nastavi sa realizacijom ovog projekta, kako bi sva deca dobila priliku da uživaju na najlepšim planinama Srbije.

– Ovo je treća grupa dece koju smo ove godine poslali na zimovanje, a već krajem ove školske godine, u planu je da još 800 mališana, koji u ovoj godini nisu otputovali na zimovanje, takođe odu na besplatan odmor – rekao je Stanojević i ovom prilikom pozvao decu, koja nisu išla na besplatno zimovanje ove godine, da podnesu prijave za naredna besplatna putovanja.

Deca iz osnovnih škola sa teritorije opštine Obrenovac, u okviru programa ”Eko kampovi” dobila su priliku da besplatno borave na najposećenijim planinama, Tari, Divčibarama, Bukulji, Goču i Rudniku.

– Danas je prilika da se družimo sa mališanima iz Osnovne škole ”Grabovac”, da se upoznamo, popričamo o njihovim aktivnostima prethodnih dana, šta su upoznali na Goču, a ono što je najbitnije, stekli smo utisak da su naši mališani prezadovoljni ovim zimovanjem – rekao je Boris Bogdanovski, načelnik odeljenja za informisanje i brigu o mladima.

beogradski.rs / GO Obrenovac

Najnovije

Belgrade
clear sky
10.9 ° C
13.6 °
8.7 °
94 %
0kmh
0 %
Уто
25 °
Сре
26 °
Чет
23 °
Пет
23 °
Суб
22 °