26.9 C
Belgrade

Predstavnici Ministartsva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa proizvođačima trešanja

Povodom zahteva koji su proizvođači trešanja uputili kabinetu predsednika opštine a tiče se neophodnosti poboljšanja uslova uzgoja a naročito plasmana njihovih proizvoda na domaćem i stranim tržištima, na zahtev predsednika Dragana Pantelića, opštinu su danas posetili državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Bogdan Igić, kao i direktor Uprave za zaštitu bilja, Nebojša Milosavljević.

Tri osnovna zahteva koji su proizvođači uputili predstavnicima opštine i ministarstva su izmena zakona o izvozu koji favorizuje mali broj otkupljivača što rezultuje niskom otkupnom cenom proizvoda, zatim otvaranje opštinskog Sekretarijata za poljoprivredu koji bi na godišnjem nivou pratio odnos ponude i potražnje na domaćem i stranim tržištima, organizovao centralnu opštinsku berzu voća, i koji bi se izborio za otvaranje novog pogona za preradu voća na teritoriji opštine. Treći zahtev odnosio se na formiranje fonda za subvencionisanje domaće proizvodnje koji bi se finansirao od dodatnog oporezivanja uvoznika voća.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
26.9 ° C
27 °
24.7 °
45 %
6.7kmh
0 %
Чет
30 °
Пет
30 °
Суб
35 °
Нед
40 °
Пон
34 °

Servisne vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, u petak, 6. avgusta, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači neparne...