16.1 C
Belgrade

Predstavnici opštine Obrenovac obišli radove na izgradnji puteva u mesnoj zajednici Ušće

U toku je realizacija projekta ”Put do svake kuće”. Građevinske mašine angažovane na izgradnji saobraćajnica, mogu se primetiti širom opštine. Juče su predstavnici opštine Obrenovac obišli mesnu zajednicu Ušće, gde je u toku izgradnja 17 putnih deonica, ukupne dužine 4 kilometra. Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković sa saradnicima obišao je put ka Lelićima, gde se obavljaju radovi na asfaltiranju.

Direktor Javnog preuzeća za izgradnju Obrenovca Slavko Berić naveo je, da će biti asfaltirano 1080 metara puta ka Lelićima u mesnoj zajednici Ušće .

– Što se tiče mesne zajednice Ušće, uradićemo još 3,5 kilometara puteva – rekao je Berić i dodao da se pored ovih radova u mesnoj zajednici Ušće, obavljaju i građevinski radovi na izgradnji putne infrastrukture u mesnim zajednicama Jasenak, Mislođin, Drževac i u Rvatima.

Član Saveta mesne zajednice Ušće Siniša Đotunović naglasio je, da je put za Leliće, najduža saobraćajnica koja se asfaltira u mesnoj zajednici Ušće.

– Krenuli smo od kuća koje su najudaljenije od centra sela, kako bi svi meštani imali uslove života kao građani centralnog dela opštine Obrenovac – rekao je Đotunović i ovom prilikom podsetio da su u toku radovi na izgradnji crkve u ovoj mesnoj zajednici, kao i radovi na ograđivanju škole i uređenju Doma kulture.

U mesnoj zajednici Draževac u toku je asfaltiranje puta u Nikolića kraju, međutim kako nadležni ističu, to nije jedina putna deonica koja će biti presvučena asfaltom.

– Obaviće se asfltiranje Peštanske ulice, a završeni su radovi na asfaltiranju ulice u Mihajlovića kraju, kao i put za Pešten – istakao je član Saveta mesne zajednice Draževac Saša Malešević.

Takođe, i u mesnoj zajednici Jasenak, tokom ove građevinske sezone, planirano je asfaltiranje velikog broja saobraćajnica.

– Juče je završeno asfaltiranje puta kroz Lug, takođe u toku su završni radovi na asfaltiranju Čuburske ulice, a u narednom periodu u planu je asfaltiranje još par sporednih ulica na nekoliko lokacija – naveo je zamenik predsednika Saveta mesne zajednice Jasenak Dušan Radosavljević.

U mesnoj zajednici Mislođin takođe je u toku relaizacija projekta ”Asfalt do svake kuće”, a u proteklom periodu asfaltiran je put u naselju Bačevica.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
15.8 ° C
15.8 °
15.2 °
54 %
8.8kmh
0 %
Уто
17 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
16 °
Суб
15 °