2.5 C
Belgrade

Predstavnici Opštine Zvezdara posetili Hram Pokrova presvete Bogorodice

Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić, predsednik Skupštine GO Zvezdara Aleksandar Eror, član opštinskog Veća GO Zvezdara Slavko Babić i direktor JKP „Gradska čistoća” Marko Popadić posetili su Hram Pokrova presvete Bogorodice u Kajmakčalanskoj ulici u kome ih je primio starešina Hrama prorojerej stavrofor Jovica Vićentijević.

Jeremić je rekao da se Gradska opština Zvezdara trudi da neguje dobre odnose sa predstavnicima svih zvezdarskih nstitucija, a da je saradnja sa Srpskom pravoslavnom crkvom posebno važna.

„Zbog velikog broja vernika koji posećuju objekte Srpske pravoslavne crkve na opštini, Gradska opština Zvezdara je odlučila da sredstvima iz budžeta ove godine pomogne izvođenje radova u Hramu Pokrova presvete Bogorodice i Hramu Svetog Trifuna u Malom Mokrom Lugu. Ovo je prvi put da su sredstvima iz budžeta Opštine omogućeni radovi na verskim objektima na Zvezdari, a prethodnih godina sredstva iz budžeta bila su opredeljena za KBC „Zvezdara” i Policijsku stanicu Zvezdara ”-rekao je Jeremić i istakao da će Opština sredstvima iz budžeta nastaviti da pomaže rad institucija na svojoj teritoriji.

Marko Popadić je rekao da su radnici JKP „Gradska čistoća” spremni da pomognu održavanje važnih događaja u Hramu Pokrova presvete Bogorodice i istakao značaj saradnje Opštine i SPC kao i drugih institucija kako bi građanima Zvezdare bio omogućen kvalitetniji život.

Starešina Hrama Jovica Vićentijević je zahvalio Gradskoj opštini Zvezdara i JKP „Gradska čistoća” istakavši da je saradnja verskih i državnih institucija veoma važna, a da će radovi na sanaciji Hrama Pokrova presvete Bogorodice koje će finansijski podržati Opština Zvezdara omogućiti bolje uslove za sveštenstvo Hrama kao i vernike koji dolaze u crkvu.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °