2.9 C
Belgrade

Predstavnici Saveta mesnih zajednica ukazali na značaj izgradnje Treće magistrale toplovoda

Izgradnjom Treće magistrale toplovoda, deo opštine Obrenovac koji nije bio u sistemu centralnog grejanja, dobiće mogućnost priključka na sistem daljinskog grejanja. Naime, ovim projektom, biće izgrađena dodatna trasa dužine 5 kilometara, dok će dužina novoizgrađenih cevi toplovoda iznositi 10 kilometara. Predstavnici Saveta mesnih zajednica opštine Obrenovac izrazili su zahvalnost rukovodstvu Gradske opštine,kao i rukovodstvu Javnog preduzeća ”Elektroprivreda Srbije”, posebno Miloradu Grčiću, na zalaganjima, da se dugogodišnji problem snabdevanja toplotnom energijom konačno reši.

Predsednik Saveta mesne zajednice Zvečka Radoš Ilić ovom prilikom posebno je naglasio, da će oko 2.000 domaćinstava ove mesne zajednice, nakon izgradnje Treće magistrale toplovoda, dobiti priključak na sistem daljinskog grejanja.

Takođe, Milorad Janković iz Saveta 2. mesne zajednice naveo je, da će i meštani ove mesne zajednice imati priliku da svoja domaćinstva priključe na sistem centralnog grejanja.

Milorad Marijanović iz Saveta mesne zajednice Urovci ističe, da se na izgradnju toplovodne mreže u ovom delu opštine Obrenovac čeka decenijama unazad, te da će građani mesne zajednice Urovci nakon izgradnje Treće magistrale toplovoda dobiti kompletnu komunalnu infrastrukturu.

Takođe, iz mesne zajednice Belo Polje naglašavaju da su posebno zadovoljni činjenicom da će građani ovog dela Obrenovca, koji je nadomak gradske zone, imati mogućnost priključka na sitem centralnog grejanja.

Milorad Bođan iz Saveta mesne zajednice Dudovi ovom prilikom podsetio je, da će i domaćinstva iz centralne gradske zone, gde ranije nije bilo uslova za priključenje na sistem daljinskog grejanja, uskoro dobiti i ovu mogućnost.

– Kao što je predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković obećao, krenulo se sa realizacijom projekta izgradnje Treće magistrale toplovoda – rekao je Bođan.

Predsednik Saveta 2. mesne zajednice Nenad Negovanović zahvalio se Miloradu Grčiću nekadašnjem rukovodiocu Javnog preduzeća ”Elektroprivreda Srbije”, kao i predsedniku Gradske opštine Obrenovac Miroslavu Čučkoviću na zalaganjima, da opština Obrenovac, gde god postoji tehničkih mogućnosti, bude pokrivena mrežom toplovoda.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
2.6 ° C
2.8 °
2.4 °
96 %
1.5kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °