-0.3 C
Belgrade

„Prelo u našem sokaku“ – Gročanska epizoda

Gledaoci širom Srbije uživali su u gročanskoj epizodi „Prelo u našem sokaku“ na Hepi televiziji u subotu, 20. novembra od 13 do 15 časova.

Gradska opština Grocka na čelu sa predsednikom Draganom Pantelićem predstavila je svoje projekte, planove, resurse i kapacitete, i dočarala u slici i reči zašto joj tepaju „srpska Kalifornija“, i zašto je jedna od najzanimljivijih beogradskih destinacija.

U emisiji su učestvovali rukovodioci OŠ „Nikola Tesla“ u Vinči, najveće osmoljetke u Srbiji – Dragoljub Gačić, OMŠ „Nevena Popović“ u Grockoj, koja je među najboljima u Srbiji – Branka Ivković Petronić, Oglednog dobra Radmilovac u Vinči i sektora „Mali Dunav“ – prof. dr Zoran Marković, i Centra za kulturu Grocka, koji je primer dobre prakse i nosilac priznanja među ustanovama kulture – Zorica Atić.

Predstavila se i mlada nada srpskog rukometa ovenčana zlatom – Ana Milenković, kao i čuvena zanatska radnja „Kiri“ za izradu nošnji i opanaka – Katarina Aleksić.

Program su začinila kulturno-umetnička društva iz Boleča i Vrčina, kao i etno-pevačka grupa muzičke škole, a scenu u studiju ukrasile i zamirisale tradicionalnim kulinarskim specijalitetima vredne ruke domaćica iz Dražnja.

Atraktivni prilozi sa terena o kuvanju alaske čorbe sa svežom dunavskom ribom (Slađana Milosavljević, kuvar), kasno-rimskoj grobnici u Brestoviku (Ratmira Milosavljević, vlasnica imanja), Rančićevoj kući i Legatu dr Aleksandra Kostića (Zorica Atić, direktor i kustos Centra za kulturu Grocka), Arheološkom nalazištu u Vinči (Dragan Janković, kustos Muzeja grada beograda), objasnili su publici zašto se Grocka diči vekovnim trajanjem, izuzetnim kulturnim nasleđem i vrednom tradicijom.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
light snow
-0.3 ° C
4.8 °
-0.3 °
99 %
0.9kmh
75 %
Уто
2 °
Сре
3 °
Чет
6 °
Пет
3 °
Суб
5 °

Servisne vesti