19.4 C
Belgrade

Premijera predstave „Bajke za decu i odrasle”

Premijera predstave „Bajke za decu i odrasle” Omladinskog pozorišta DADOV održaće se 1. februara u 20 časova u Velikoj sali Doma kulture u Studentskom gradu, saopšteno je iz ovog pozorišta.

Omladinsko pozorište DADOV je predstavu „Bajke za decu i odrasle” uradilo pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za kulturu. Ovo je 262. premijera pozorišta DADOV.

Predstava „Bajke za decu i odrasle”, u režiji Srđana J. Karanovića, nastala je po motivima tekstova Živomira Jokovića „Uspavana lepotica” i Igora Bojovića „Crvenkapa”.

Namera autora predstave je da publici na savremen način, blizak generacijama današnje dece i svima koji se još uvek tako osećaju, kao i deci koja odrastaju u specifičnim tehničko-tehnološkim okolnostima, približe opšte poznate priče uz neophodnu i neizbežnu poruku. 

Prva repriza predstave će se održati 2. februara u 20 časova u Velikoj sali Doma kulture „Studentski grad”.

Igraju Jovana Berić, Teodora Dragićević, Iva Milanović, Mina Nenadović, Marta Bogosavljević, Andrijana Đorđević, Luka Grbić, Đorđe Kadijević, Nikola Mijatović i Aleksa Marković – studenti četvrte godine glume u klasi dr um. Srđana J. Karanovića, vanrednog profesora Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu

Premijera i repriza predstave će biti održane u skladu sa svim preporučenim epidemiološkim merama.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
22.5 ° C
23.7 °
21.4 °
65 %
5.1kmh
0 %
Чет
24 °
Пет
25 °
Суб
27 °
Нед
23 °
Пон
21 °