6.8 C
Belgrade

Premijerno prikazani novi promo filmovi o Beogradu

Na štandu Turističke organizacije Beograda na Beogradskom sajmu predstavljena je nova promotivna kampanja za 2022. godinu i premijerno prikazana serija pet novih turističkih filmova o Beogradu koji na jedinstven način ističu najznačajnije turističke atrakcije našeg grada, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda.

– Želeli smo da prikažemo Beograd iz ličnog ugla Beograđana i njihovih priča o mestima za koja su emotivno vezani.  Zato smo serijal nazvali „Priče iz života jednog grada – rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda i naglasio da je najteže bilo odabrati prvih pet lokacija zbog čega će se serijal sigurno nastaviti.  

Filmovi su urađeni u saradnji sa nagrađivanim autorom Dušanom Stojančevićem, čiji prethodni filmovi za Turističku organiazaciju Beograda su osvojili brojne nagrade na međunarodnim festivalima od kojih se posebno ističe drugo mesto u svetu na festivalu u Berlinu prošle godine.

U prisustvu medija, glumaca iz filmova, kao i predstavnika kulturnih institucija koje su učestvovale u snimanju, prisutni su uživali u priči o „mestu gde su mnoge ljubavi započete“, doznali su koje tajne krije kalemegdanska klupa, i kako mogu da se upute Teslinim stopama u Beogradu. „Svi ukusi boemske Skadarlije“ mogli su delom da se osete atmosferom koju je priredio restoran Tri šešira, a koji se nedavno našao među pet najboljih restorana u svetu na portalu „Atlas ukusa“.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °