13 C
Belgrade

Prezentacija dosijea Srbije povodom kandidature za specijalizovani EXPO 2027/28 u Beogradu

Delegacija Srbije predstavila je danas pred delegatima „Bureau International des Expositions“ u Parizu svoju kandidaturu za specijalizovani EXPO 2027/28 u Beogradu. 

Kao što je poznato, Srbija je 7. juna podnela kandidaturu za organizovanje specijalizovane izložbe pod nazivom „Igraj za čovečanstvo – sport i muzika za sve“, sa planiranim datumom održavanja od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine, i tako ušla u takmičenje sa drugim zemljama i gradovima iz celog sveta.

Veoma atraktivna prezentacija predstavljena je i pred drugim gradovima kandidatima: Puketom (Tajland), Malaga (Španija), Minesota (SAD) i Bariloče (Argentina).

Grad Beograd je predstavljao Marko Stojčić, gradaki urbanista, a ispred Vlade Republike Srbije prezentaciji je prisustvovao Vukašin Grozdić, savetnik premijerke 

U prezentaciji su učestvovali Ana Brnabić, predsednica Vlade, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, ministri Siniša Mali i Tatjana Matić. Organizacija je poverena timu „Beogradskog sajma” na čelu sa direktorkom Dankom Selić, i projekt menadžerom Dušanom Borovčaninom.

Konačna odluka oko izbora gradova za EXPO 2027/28 će biti doneta u junu 2023. godine.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
clear sky
13 ° C
13.7 °
12.8 °
58 %
3.6kmh
0 %
Сре
13 °
Чет
16 °
Пет
18 °
Суб
16 °
Нед
18 °