13.9 C
Belgrade

Prezentacija knjige „Mučenici iz Vlajića – priča o jednom zaboravljenom zločinu“ u kripti Crkve Svetog Pantelejmona

Udruženje „Koordinacija udruženja izbeglih i raseljenih u Republici Srbiji“ organizuje prezentaciju knjige „Mučenici iz Vlajića – priča o jednom zaboravljenom zločinu“ u nedelju 5. juna sa početkom u 11 časova u kripti Crkve Svetog Pantelejmona u Mirijevu, uz blagoslov i uz sadejstvo sa Ocem Jovanom starešinom crkve i uz blagoslov Patrijarha Porfirija.

Ulaz je slobodan.

Prezentaciju će realizovati gosti iz Teslića na čelu sa starešinom protojerejem – stavroforom Miladinom Vukovićem, organizatorom Dana kralja Dragutina u Tesliću, koji će zajedno sa prof. Aleksom Kasapovićem autorom filma i magistarkom Milicom Mišić autorkom knjige i ikone, prezentovati film, knjigu i ikonu o jednom zločinu u srpskom selu, u okolini Teslića, koje je u Drugom svetskom ratu nestalo pod uticajem ustaških zločinaca. Knjiga i ikona su magistarski rad Milice Mišić koja je magistrirala na Akademiji Srpske pravoslavne crkve za umetnost i konzervaciju u Beogradu.

Prezentacija knjige je samo nastavak saradnje sa gostima iz Teslića a njen cilj je da se sazna i ojačaju veze između Srba u regionu. Prezentacija ove knjige organizovana je i u Pokrovskoj crkvi na Zvezdari, a predstavnici Udruženja su bili gosti u Tesliću gde su prezentovali knjigu „Srpsko srce Johanovo” autora Veselina Dželetovića.

Ovim putem vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
15.1 ° C
16.7 °
14.1 °
82 %
3.1kmh
0 %
Чет
27 °
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
25 °
Пон
22 °