4 C
Belgrade

Prihvatilište za decu Beograda obeležilo 64 godine rada

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić zajedno sa gradskom sekretarkom za socijalnu zaštitu Natašom Stanisavljević posetio je Prihvatilište za decu Beograda, koje danas obeležava 64 godine rada, i tom prilikom istakao da je za to vreme kroz ovu ustanovu prošlo 75.000 dece.

– Svi oni su postali dobri ljudi, a mnogi i veoma uspešni. Ova ustanova je upravo imala tu ulogu da ovoj deci, iako su se našla u teškoj životnoj situaciji, pomogne da se obrazuju i izađu na pravi put – istakao je Vesić.

On je podsetio da je ovo treći rođendan koji zaposleni i korisnici slave u novom prostoru, te da je to sada jedna od najbolje organizovanih i najbolje opremljenih ustanova u ovom delu Evrope.

– Zaista smo ponosni na sve ove ljude koji rade sa decom, jer posao koji oni rade ne može da se plati parama, to je posao koji mora da se radi s ljubavlju, budući da se radi sa decom koja su se, ne svojom krivicom, našla u situaciji da im je potrebna svaka vrsta pomoći. Kada ta deca izađu na pravi put, to je ovim ljudima najveća nagrada koju mogu da dobiju, kao i nama koji brinemo o ovoj ustanovi. Srećan rođendan našem prihvatilištu – rekao je Vesić, napomenuvši da je siguran da će oni u budućnosti nastaviti da obavljaju svoju važnu ulogu.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je podsetila da se Prihvatilište za decu Beograda pre tačno tri godine uselilo u nove prostorije.

– Ovaj prostor je namenski rekonstruisan i obuhvata preko 1.700 kvadrata. Prostor pruža dodatna mesta i kapacitete za svako dete koje se nađe u kriznoj situaciji. Ono što je urgentni centar za zdravstvo, to su prihvatilišta za decu i stara lica. Mi smo prvi koji izlazimo na teren, pomažemo im i pružamo svaku vrstu pomoći. Ova ustanova je otvorena 24 sata za prijem dece. Od početka godine smo imali 28 prijema i pomogli smo svakom detetu u Beogradu kojem je pomoć bila potrebna. Zahvaljujući podršci Grada i rekordnom budžetu Sekretarijata za socijalnu zaštitu, u budućnosti ćemo moći da pomognemo svakom detetu kome je pomoć potrebna – rekla je Stanisavljevićeva.

Direktorka Prihvatilišta za decu Beograda Danijela Stajković istakla je da se u Prihvatilištu trenutno nalazi 22 dece i da je spremno da prihvati svako dete koje se nađe u kriznoj situaciji.

– Pružati 64 godine uslugu mladima, uzrasta od sedam do 18 godina, tokom njihovog razvoja, nije kratak period. Do sada je kroz ovu ustanovu prošlo 75.000 dece i kada postignemo da svako dete ima osmeh, našoj sreći nema kraja. Zahvaljujući Gradu Beogradu, pre tri godine Prihvatilištu je vraćeno ono što mu pripada, a to je da ima jako važno mesto u sistemu socijalne zaštite. Mi ćemo i dalje deci biti dostupni 24 sata dnevno i nadamo se da će svaka sledeća godina biti srećnija i radosnija – poručila je direktorka Prihvatilišta za decu Beograda.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
4 ° C
4.1 °
3 °
88 %
6.2kmh
100 %
Чет
4 °
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
8 °