18.6 C
Belgrade

Prijem građana Železnika kod predsednika Gradske opštine Čukarica

Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić primio je danas građane Železnika, koji su došli sa inicijativom da se uredi park između ulica Udarnih brigada i Avalske u ovom čukaričkom naselju. Prijemu je prisustvovao pomoćnik predsednika Nikola Aritonović.

Kolarić je istakao da je neposredna komunikacija sa građanima donela mnogo uspešnih akcija, kao i da se uz takav odnos problemi rešavaju zajednički i svakim danom ih je sve manje.

“Na inicijativu građana, samo u Ulici Stjepana Supanca uređena su dva velika parka u kojima je postavljen mobilijar za igru najmlađih, ali i sadržaji za naše starije sugrađane. Mi smo tu inicijativu uvrstili u prioritetne zahteve koje smo prosledili nadležnom JKP “Zelenilo-Beograd”, te sada stanovnici ovog dela Železnika imaju nove oaze za igru i kutak za miran odmor”, naglasio je Srđan Kolarić.

Kolarić je podsetio građane da je opština svojim sredstvima uredila nekoliko zelenih površina u Železniku sa ciljem da građanima omogući ugodniji boravak u zelenim oazama.

“Kod okretnice autobuske linije 55 u Ulici Radoja Prvulovića izgradili smo potpuno novo igralište, uredili smo parkove u ulicama Darinke Radović, Bore Radojevića, Stevana Filipovića, 8. marta i Milorada Ćirića, postavili smo sprave za fitnes na otvorenom u ulicama Stevana Filipovića i Darinke Radović, napravili teren za boćanje u parku Bare i drugo”, podsetio je Kolarić.

Kolarić je poručio građanima da će njihovu inicijativu da se uredi zelena površina između ulica Udarnih brigada i Avalske opština uvrtsiti u spisak prioriteta koji će uputiti dalje na odlučivanje JKP “Zelenilo-Beograd” kao nadležnom preduzeću.

“Opština će podržati i inicijativu građana da se u parku postavi javna rasveta i ležeći policajci u Ulici udarnih brigada, slanjem zahteva nadležnom JKP “Javno osvetljenje” i Sekretarijatu za saobraćaj”, istakao je Kolarić naglasivši da će građani biti obavešteni po dobijanju odgovora od nadležnih institucija.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
broken clouds
18.6 ° C
19.2 °
17.6 °
40 %
0.9kmh
75 %
Пон
18 °
Уто
22 °
Сре
26 °
Чет
28 °
Пет
27 °