13 C
Belgrade

PRILIKA ZA NEZAPOSLENE: Raspisan javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje

Grad Beograd već dugi niz godina donosi Lokalni akcioni plan zapošljavanja na godišnjem nivou, u kome su predviđene sve mere i aktivnosti koje će se sprovoditi u cilju podsticaja zapošljavanja, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Ove godine, u akcionom planu za zapošljavanje Sekretarijat za privredu se opredelio za finansiranje mera i aktivnosti u cilju podrške samozapošljavanju, u skladu sa postavljenim prioritetom i ciljevima, kao i dostupnim finansijskim sredstvima.

Sekretarijat za privredu i Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala za grad Beograd, potpisali su Sporazum o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa ili mera aktivne politike zapošljavanja za 2023. godinu.

Danas je raspisan javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2023. godini, kojim se podstiče zapošljavanje nezaposlenih lica kroz program samozapošljavanja, tj. dodeljivanja subvencija za osnivanje novih startap privrednih subjekata.

Ovom merom predviđeno je otvaranje više od 50 novih privrednih subjekata, te da se samozaposli više od 50 nezaposlenih lica.

Sve pojedinosti javnog poziva nalaze se u rubrici „Gradski oglasi i konkursi”, a dodatne informacije mogu se dobiti putem pozivnog centra Nacionalne službe na broj telefona 0800-300-301 ili na sajtu www.nsz.gov.rs, navodi se u saopštenju.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13 ° C
13.7 °
12.8 °
58 %
3.6kmh
0 %
Сре
13 °
Чет
16 °
Пет
18 °
Суб
16 °
Нед
18 °