11.4 C
Belgrade

Pripremna nastava za male maturante

Pripremna nastava, za polaganje male mature, je besplatan projekat koji Gradska opština Vračar organizuje i ove godine za učenike osmog razreda vračarskih osnovnih škola. Prvi čas održan je 5. marta u svečanoj sali Opštine.

„Osnovna ideja za ovaj uspešan i koristan projekat došla je iz nastojanja opštinske Uprave i vaših nastavnika da se iskoriste sva dostupna sredstva kako bi priprema za malu maturu bila korisna i zanimljiva vama učenicima, i usklađena sa savremenim načinom života i vašeg odrastanja. Naš tim nastavnika, sa dugogodišnjim iskustvom u razvijanju standarda postignuća i neposrednim iskustvom u pripremi učenika za polaganje završnog ispita, omogućiće malim maturantima potrebna znanja i veštine rešavanja testova za upis u željenu školu“, rekao je u pozdravnom govoru Dragi Lukić član Veća zadužen za obrazovanje.

Darko Milenković član Veća istakao je da je cilj ovog projekta da se deca kvalitetno i pravovremeno pripreme za predstojeću malu maturu,  da obnove stečeno znanje iz predmeta koji će biti na Završnom ispitu i da se što bolje pripreme za polaganje prijemnog ispita, kao i da se smanje troškovi roditeljima koje imaju prilikom pripreme dece za upis u srednje škole.

„ Razumem da je polaganje završnog ispita za većinu vas veoma stresan događaj i da od tog ispita zavisi koju ćete srednju školu upisati, ali kad na vreme počnete sa pripremom, šanse da se loše uradi test svedene su na minimum. Mi verujemo da  ćete svi upisati željenu školu i da ćete, tokom pripremne nastave, steći potrebno samopouzdanje“, rekao je, urazgovoru sa osmacima vračarskih osnovnih škola, pomoćnik predsednika Gradske opštine Vračar, Kosta Malović.

Pripremna nastava za polaganje završnog ispita održavaće se svake subote do kraja juna, a učenici će pohađati visokokvalitetnu pripremnu nastavu iz srpskog jezika, matematike, geografije, istorije, biologije, fizike i hemije.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
11.4 ° C
11.9 °
9.7 °
62 %
5.1kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
12 °
Нед
17 °